Meteorolojiden aralarında Diyarbakır'ın bulunduğu iller için kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden aralarında Diyarbakır'ın bulunduğu iller için kuvvetli yağış uyarısı

​Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü; bugün akşam saatlerinden itibaren Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Siirt çevreleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bugün akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde etkisini artırması beklenen sağanak yağışların Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Siirt çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Yapılan açıklamada son değerlendirmelere göre, Diyarbakır'ın Çermik, Çüngüş, Ergani, Dicle, Hani, Lice, Kulp, Eğil, Hazro ilçeleri; Şanlıurfa'nın Siverek ve Hilvan ilçeleri, Batman'ın Kozluk ve Sason ilçeleri ile Siirt'in Baykan, Şirvan ve Pervari ilçelerinde çok kuvvetli yağış beklendiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, yağışların bin 500 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar olarak başlayacağı, perşembe günü zamanla kar yağışının bin metre üzeri yerlerde de etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji, kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.