Meteorolojiden bazı bölgeler için zirai don ile sağanak yağış uyarısı

Meteorolojiden bazı bölgeler için zirai don ile sağanak yağış uyarısı

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde Marmara, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde zirai don; Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde ise sağanak yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuzey ve iç kesimlerde beklenen zirai don tehlikesi ile batı karadeniz kıyı kesimlerinde muhtemel kuvvetli sağanak yağışlara karşı uyardı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren hafta ortasına kadar yurdun kuzey ve iç kesimlerinde etkili olacak olan soğuk ve yağışlı sisteme bağlı olarak; pazar gününü pazartesiye bağlayan gece Marmara ve Batı Karadeniz’de, pazartesi gece ve salı sabah saatlerinde İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde zirai don tehlikesi riski bekleniyor.

Bu nedenle başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticiler ile ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde sağanak yağışlara dikkat!

Ayrıca yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra Batı Karadeniz’de görülecek olan sağanak yağışların, kıyı kesimlerde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sel, su baskını ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler