Meteoroloji'den Bitlis Van Muş ve Hakkari için uyarı

Meteoroloji'den Bitlis Van Muş ve Hakkari için uyarı

​Meteoroloji 14'üncü Bölge Müdürlüğünde yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı olarak karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi tahmin edilmektedir.

Yağışların Bitlis, Muş, Hakkari ve Van'ın kuzeyinde zaman zaman yoğun olacağı, buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çığ uyarısı

Bölgenin yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimi dik yamaçlarda çığ riskinin bulunduğu belirtilen uyarıda, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Buzlanma ve don olayı uyarısı

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Açıklamada "Bölgemiz genelinde beklenen yağışların Hakkari, Muş ve Bitlis çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinde kuvvetli (10-20 cm/21-50 kg/m²), yüksek kesimlerde yer yer yoğun (20-40 cm) olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." uyarısında bulunuldu.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden yerel olarak fırtına (50-74 km/sa), yükseklerde kuvvetli fırtına  (75-88 km/sa) şeklinde ve hamleli esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Meteoroloji'den Bitlis Van Muş ve Hakkari için uyarı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.