Meteorolojiden İstanbul için fırtına uyarısı

Meteorolojiden İstanbul için fırtına uyarısı

​Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği İstanbul'da kısa süreli, kuvvetli fırtına şeklinde esecek olan rüzgâra karşı uyarıda bulundu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Hava durumunun 10 Şubat Çarşamba günü yağmurlu, 11 Şubat Perşembe günü çok bulutlu, 12 Şubat Cuma günü yağmurlu ve 13 Şubat Cumartesi günü çok bulutlu olması bekleniyor.

Meteorolojiden turuncu kod uyarısı

Açıklamanın devamında, "Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir." denildi.

Hafta sonu itibarıyla kar yağışı bekleniyor

Cumartesi gece saatlerinden itibaren 2 gün boyunca şiddetli kar yağışının olabileceği tahmin edilen mega kentte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ise 15 derece birden düşmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler