Meteorolojiden Marmara için yağış ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden Marmara için yağış ve fırtına uyarısı

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın batısında kuvvetli yağış ve fırtına beklendiği uyarısında bulundu.

Meteorolojiden yapılan değerlendirmeye göre, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale illeri ile Edremit Körfezi çevresi (Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit, Havran), kuvvetli (21-50 kg/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Öte yandan bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve Marmara'nın batısında güneyden kuvvetli esmeye başlayacak rüzgarların; zamanla Ege genelinde güney ve güneydoğudan, Marmara'da ise güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) ve yer yer fırtına (60-75 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bu nedenle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Ayrıca meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye edildi.

Antalya'da beklenen yağışlara dikkat!

Meteoroloji, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren Antalya il merkezi ile batı ilçelerinde (Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kaş) kuvvetli (21-50 kg/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.