Meteorolojiden uyarı! Kavurucu sıcaklıklar geliyor

Meteorolojiden uyarı! Kavurucu sıcaklıklar geliyor

Mart ayında kış mevsimini yeniden yaşayan Türkiye, bu defa da bahar mevsimini göremeden yaza geçecek.

Mart ayı boyunca süren soğuk havalardan sonra, bu defa da kavurucu sıcaklıklar geliyor. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre hafta ortasında başlayacak sıcaklıklar artarak devam edecek. Sıcaklıkların önümüzdeki hafta başına kadar yükseleceği ve mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Öte yandan birçok şehirde hava sıcaklıkları 20 derecenin üzerine çıkacağı tahmini yapılıyor.

Mart ayında kış mevsimini yeniden yaşayan Türkiye, bu defa da bahar mevsimini göremeden yaza geçecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, yayınladığı haftalık hava durumu tahmin raporuna göre; sıcaklıklar çarşamba gününden itibaren de Türkiye genelinde artmaya başlayak.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığının salı günü doğu illerinde, çarşamba gününden itibaren de Türkiye genelinde artmaya başlayarak, önümüzdeki hafta başına kadar yükseleceği ve mevsim normallerinin 6 ile 12 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Bu hafta içerisinde görülecek en yüksek sıcaklıkların, İstanbul'da 21, Adana'da 27, Samsun'da 27, Ankara'da 25, Antalya'da 27, Trabzon'da 25, İzmir'de 26, Kayseri'de 26, Erzurum'da 13, Bursa'da 29, Eskişehir'de 25, Malatya'da 24, Afyonkarahisar'da 21, Bolu'da 22 ve Diyarbakır'da 24 derece olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.