"Mevcut sistemin neler yaşattığını en iyi esnaf bilir"

"Mevcut sistemin neler yaşattığını en iyi esnaf bilir"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin enflasyon ve faiz oranlarının üç haneli olduğu dönemleri gördüğünü, mevcut sistemin neler yaşattığını ise en iyi esnafın bildiğini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odasında (BESOB) düzenlenen "Girişimcilik Sertifikası" ödül törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Özlü, 2010 yılından bugüne kadar 600 bine yakın kişinin KOSGEB’in girişimcilik eğitimlerinden yararlanarak ve sertifika aldığını ifade etti.

Girişimcilik eğitimlerini tamamlayanları tebrik ederek konuşmasına başlayan Özlü, "16 Nisan’da bir referandum yapılacak. Önümüze bir sandık koyulacak ve elimize bir oy pusulası, bir de mühür verilecek. Kararımız ne olacak, kararımızı ne belirleyecek. Korkulara, tehditlere, baskılara göre mi oy vereceğiz, umuda ve cesarete göre mi oy vereceğiz? Mevcut statükoyu sahiplenmeyi mi tercih edeceğiz, yeniye ve yeniliğe yelken açmayı mı tercih edeceğiz? Yalan bilgilere, yanlış propagandalara, kuru iftiralara bakarak mı oy vereceğiz, yoksa şu 18 maddenin içeriğine bakarak mı oy vereceğiz?" dedi.

Özlü, "Bu ülke, enflasyon ve faiz oranlarının üç haneli olduğu dönemleri gördü. Bu ülke, krizleri, bir gecede uçup giden, eriyip giden milli servetleri gördü. Bu millet, bakanlarının IMF memurlarının önünde ceket düğmesi iliklediğini gördü. Mevcut sistemin bize neler yaşattığını, bize nelere mal olduğunu, bize ne maliyetler çıkardığını belki de en iyi esnafımız biliyor. 2002’de yüzde 47 faiz oranıyla Halkbank kredisi kullanılıyordu. Şimdiyse esnafımıza faizsiz kredi verebildiğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Bu güvenin ve istikrarın sayesinde oldu. Güven ve istikrar ortamı oluşunca, memleket iyi, doğru ve güzel yönetilmeye başlandı. Kamu hizmetlerinin hızı ve kalitesi arttı. Bu dönemde, ülkemiz her alanda çok büyük bir mesafe kaydetti." diye belirtti.

"Güven ve istikrarın olmadığı bir yerde mevcut işi sürdürmek zorlaşır"

Yapılacak anayasayla erken seçimlere, koalisyon dönemlerine, yürütmedeki iki başlılığa son verileceğini aktaran Özlü, "Bugün ve yarın, daha iyi, daha etkin, daha başarılı yönetilen bir ülke inşa edeceğiz. Bunu yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle bütün milletimiz için yapacağız. Bunu işçimiz, memurumuz, esnafımız ve girişimcimiz için yapacağız. Güven ve istikrarın olmadığı yerde bırakın yeni iş kurmayı mevcut bir işi sürdürmek bile zorlaşır. Yeni sistem bu yüzden çok önemlidir. Zira yeni sistemle, girişimcilerin ve yatırımcıların daha fazla iş kurdukları, yatırım yaptıkları, fabrika açtıkları bir Türkiye’ye kavuşacağız. İnsanımızın geleceğe umutla baktığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"31 bin girişimcimiz kendi işinin patronu oldu"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Girişimcilik eğitimlerini alanlar, iş kurmak için KOSGEB’ten destek de alabiliyorlar. Bu desteği 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi şeklinde veriyoruz. Bugüne kadar 31 binden fazla girişimcimiz, bu destekten yararlanarak kendi işinin patronu oldu. Girişimcilere yönelik desteğimiz bundan sonra da devam edecek. Hem mevcut esnafımızın ve KOBİ’lerimizin hem de yeni iş kuranların her zaman yanında olacağız. Esnafımıza ve girişimcilerimize en büyük moral ve motivasyonu ise inşallah 16 Nisan referandumu sağlayacak. Referandum sonrasında Türkiye’de çok sayıda yeni yatırım yapılacak, yeni iş yeri açılacak."

Konuşmaların ardından Girişimcilik Sertifikasını almaya hak kazanan 120 kişiye sertifikaları verildi. (Mustafa Bikeç-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.