Mevlana Türbesi ve Çevresi Güzelleşiyor

Mevlana Türbesi ve Çevresi Güzelleşiyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Türbesi önünde devam eden meydan düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

KONYA-Geçmişte Türbe Önü Meydanı olarak bilinen alanda büyük bir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Akyürek, bölgede, 25-30 bin kişinin bir araya gelebileceği, mübarek günlerde toplu ibadet edilebilir bir alan oluşturulacağını söyledi.

 

Sultan Selim Camii'nin güçlendirilmesini de içine alan, şadırvanın yerini değiştiren, yıkılan İl Halk Kütüphanesi'nin bulunduğu alanı caddeye dahil eden çalışmanın 24 saat yoğun olarak devam ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, "Hızlı bir şekilde çalışmalar yürüyor. Hazreti Mevlana türbesinden dolayı çalışmalar daha dikkatli ve titizlikle yapılıyor" dedi.
Konya'nın gerçek ve manevi merkezinin bu bölge olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, çalışmayla Konya merkezini güçlendirerek daha güzel hale getirdiklerini ifade etti.

 

Bu çalışmaya ilave olarak Mevlana Kültür Merkezi bölgesinin de yeniden düzenleneceğini belirten Başkan Akyürek, "Oraya bir Konya Müzesi projesi hazırlıyoruz. Aynı zamanda yaşayan bir Mevlevihane de projelendiriyoruz. Sürekli, Mesnevi kaynaklı oluşturulacak oyunların sergilenebileceği, gösterilerin yapılacağı yeni bir Şehir Tiyatrosu projesi de başlatıldı. Çok yönlü bir şekilde Mevlana Türbesi ve çevresini Konya'mıza kazandırmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

 

Başkan Akyürek, Türbe Meydanı çalışmasını Şeb-i Arus törenlerinden önce bitirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını da sözlerine ekledi. (M.Ata Doğu-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.