​Mevlid etkinlikleri Kudüs’ün işgalden kurtarılmasana vesile olacak

​Mevlid etkinlikleri Kudüs’ün işgalden kurtarılmasana vesile olacak

​Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır’da düzenlenen “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğe katılan vatandaşlar, Mevlid etkinliklerinin Kudüs başta olmak üzere İslam ülkelerinin işgallerden kurtarılmasına vesile olacağı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır’da “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliği düzenlendi. “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed” temasıyla Newroz Parkı Miting alanında gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye ve çeşitli ülkelerden Peygamber Sevdalıları iştirak etti. Vatandaşlar Kelime-i tevhit yazılı bandaj ve bayraklarla etkinliğe renk kattı.

Tekbir ve salavatlarla coşkunun doruğa çıktığı etkinlikte İLKHA’ya duygularını paylaşan vatandaşlar, ümmetin dağınık olduğu bir zaman diliminde yapılan Mevlid etkinliklerinin Kudüs’ün haçlı işgalinden kurtarılmasına vesile olduğunu ve bu Mevlid etkinliklerinin İslam ümmetinin vahdetine vesile olacağına vurgu yaptı.

Bitlis’ten gelen Emrullah Uysal, Müslümanların Hazreti Muhammedin ahlak ve adaletiyle tekrar dirileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Böyle bir etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ümmet için buraya gelen bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bu etkinlikler Selahaddin’i Eyyubi ve Nurettin Zengi zamanında, ümmetin dağınık olduğu bir dönemde yapıldı ve Kudüs’ün haçlıların elinden kurtarılmasına vesile oldu. İnşallah bu etkinlik, ümmetin birleşmesine, kenetlenmesine ve tüm İslam âleminin birleşmesine vesile olacaktır. Böyle bir etkinliği çok önemli görüyoruz zira tüm ırklardan, renklerden ve birçok devletten insanların geldiğini gördük. Cemaat, tarikat ve gruplarını bir tarafa bırakarak Allah ve Resulü’nün davasının öncelikli olduğunu kanıtlamaya çalıştılar. Bu durum bizleri sevindiriyor. İnşallah umutsuz İslam âlemi bu tür vesileler ile umutlanacak, bir araya gelip kenetlenecek. İslam ümmeti O’nun ahlakı ve adaleti ile İnşallah tekrardan dirilecektir.”

"Müslüman ülkelerde olan acı tabloyu ancak, Muhammedî aşkla bitirebiliriz"

Müslüman ülkelerdeki zulmün Muhammedi aşkla bitirileceğine dikkat çeken Mehmet Fatih Durmaz:

“Allah Teâlâ bu tür etkinlikleri hayra vesile etsin ve ümmeti Muhammed'e birlik ile beraberlik nasip eylesin. Bugün Müslüman ülkelerde olan acı tabloyu ancak, Muhammed'i aşkla bitirebiliriz. Bu vesileyle Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik olur. Allah Resulünün güzel ahlakı ve O’nun sünnetini yaşamalıyız. Her insan, Resulullah'ın ahlakıyla ahlaklanır, çocuklarını O’nun sünneti ile yetiştirirse o zaman Müslümanlarda birlik ve beraberlik olur. Bizim en büyük sorunumuz Resulullah'ın ahlakıyla ahlaklanmıyoruz, yaşamıyoruz ve sünnetine tabii olmuyoruz. Peygamberin sevgisini, merhametini, yaşamıyoruz. Müslümanlar olarak sadece O’nu yaşasak bu durumda olmazdık.” ifadelerini kullandı.

Cizre’den gelen Ümran Topal, “Bu etkinliklerin bölgemizde her yıl bizim düzenlenmesi insanlarımız açısından çok güzel oluyor. Değişik ülkelerden gelen âlimlerimiz oluyor ve bu ülkelere örnek oluyor. Peygamberimizi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğinin her yıl düzenlenmesi bizi mutlu ediyor. Etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun.” dedi.

Dün akşamdan beri Mevlid etkinliğinin heyecanı ile uyuyamadığını söyleyen Nuri Eken, Hazreti Muhammed’e olan sevdasından dolayı etkinliğe katıldığını ifade etti.

Batman'dan etkinliğe katıldığını belirten Firdevs Karaaslan, “Her sene Mevlid etkinliğine katılıyoruz. Bu çok güzel bir duygu, böylesine güzel bir duyguyu Allah herkese nasip etsin. Bizi Batman'dan buraya getiren Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e olan aşkımızdır. Allah, Müslümanların yar ve yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.

"Hazreti Muhammed bizim için çok çile çekmiştir"

Bu tür etkinliklerin Müslümanların uyanışına vesile olduğunu dile getiren Fidan Karaaslan, “Çok güzel olan bu etkinlikler, Müslümanların uyanışına vesile oluyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bu, Hazreti Muhammed'e olan aşktır. Çünkü Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed insanlık ve bizim için çok çile çekmiş, bizim buraya gelmemiz onun çektiklerinin yanında bir şey değil bile. Seneden seneye yapılan bu etkinlik bize az geliyor, yıldan yılda değil de aydan aya yapılmalıdır” diye konuştu.

Her yıl heyecanla bu günü beklediklerini ifade eden Ayşe Seyitoğlu, Mevlid etikliğinin Müslümanlar arasında vahdete vesile olmasını diledi.

“Yağmur da kar da yağsa biz yine buradayız.” diyerek sevdasını dile getiren Ramazan İnal da  “Çok mutluyum, böyle günleri her zaman kutlamak istiyorum. Peygamberimizin uğruna istiyoruz ki her hafta böyle etkinliklere gelelim ve kutlayalım. Burada yağmur yağsa, taş yağsa ve kar yağsa yine buradayız. Çok güzel bir kalabalık var. Her zaman bu günü bekliyorduk.” İfadelerini kullandı.

"Hediye edilen 40 Hadis kitabını okudum, çok işime yaradı"

Mevlid etkinliklerinin Müslümanlar için çok faydalı olduğuna vurgu yapan Enes Aykal, “Şu an duygularım mükemmel bir şekilde. Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı Peygamber Efendimizin Mevlid etkinliğine davet ediyorum. En basitinden Mevlid etkinliğinin yararını bu örnekle verebilirim; Mevlid etkinliği dolayısı ile dağıtılan 40 hadis kitabını ben de aldım ve okudum. İçinde günlük yaşantımızla ilgili çok hadis var ve bu benim işime çok yaradı. Tüm İslam âlemi gelsin, bu coşkuyu görsün gerçekten mükemmel bir duygu. Şu an kendimi heyecandan ifade bile edemiyorum.

"Çocuklarımızda birlikte geldik"

Gaziantep’ten gelen Faruk Sur, Müslümanların birlik olması durumunda üstesinde gelmeyeceği hiçbir şeyin olmadığına dikkat çekerek, “Etkinlik çok güzel ve kalabalık yoğundur. Biz de çocuklarla beraber geldik çocukların da bundan faydalanmasını istiyoruz. Çocuklarımızın bu sevaba dâhil olmasını istedik. Gaziantep’ten buraya getiren Peygamber sevdasıdır. Bu gönlümüzden geçen bir aşk ve sevgidir Allah rızası için gelmişiz. Birlik olma zamanıdır eğer birlik olursak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur.” şeklinde konuştu.

"Müslümanların yaşadığı sıkıntılar Hazreti Muhammed'in sünnetinden uzak olmalarından kaynaklanıyor"

Müslümanlar arasındaki ihtilafların Hazreti Muhammed ile sünnetinden uzaklaşmaktan kaynaklandığını, O’nun sünneti yaşanıldığı zaman sorunların ortadan kalkacağını söyleyen Selman Yaz, “Buraya kutlu sevdayı yaşamaya geldik. Peygamberimizin ahlakını hayatımızda tatbik etmek ve daha iyi anlamak için hep birlikte kardeşlerimize arasına katılmaya gelmişiz. Her sene bu etkinliğe katılıyoruz, bu tür etkinliklerin sadece Diyarbakır'da değil de Türkiye geneli ve hatta Avrupa geneli yapıldığını da biliyor ve daha çok yapılmasını istiyoruz. Çünkü İslam âlemi öyle bir noktaya gelmiş ki, tamamıyla düşmanlarımızı unutmuş, sadece birbirimiz ile mücadele ediyoruz. Kendimizi bırakıp düşmanlarımızı odaklanmalıyız çünkü küfür her yerde diz boyu. Neredeyse kardeşlerimizle bile kavga edecek noktaya gelmişiz. Bunun sebebi de Peygamber efendimizin ahlakını iyi anlamadığımız ve onu iyi idrak etmediğimiz içindir. Peygamberimizi daha iyi anlayıp sünnetini yaşantımıza uygularsak Allah'ın izniyle hem toplumun ve gelecek nesil için çok hayırlı olur." dedi.

"Müslümanların La İlahe İllallah bayrağı altında toplanmaları gerekiyor"

Müslümanların sadece tevhit bayrağı altında toplanmaları gerektiğin ifade eden ve Bingöl’den etkinliğe katılan Fatma Azlık ise şöyle konuştu:

“Hemen-hemen her yıl bu Mevlid etkinliğine katılıyorum. Hiçbir şekilde siyah, beyaz veya ırk ayrımı yapılmaksızın bütün insanların katıldığı bir etkinliktir. Etkinliğin tek bir gayesi var o da, Peygamber Efendimize olan sevgidir. Peygambere olan sevgiden dolayı burası hınca hınç doluyor. Burada başka hiç kimsenin bir menfaati yok. Bütün Müslümanların ’La İlahe İllallah yani tevhit bayrağı altında toplanmaları Allah'ın ipine sımsıkı sarılmaları gerekiyor.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler