Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri sadece camilerle sınırlı kalmamalı

Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri sadece camilerle sınırlı kalmamalı

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Cizre’de Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle halka tatlı ikramında bulunurken, etkinliklerin sadece camilerle sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çekti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Cizre Koordinatörlüğü, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in dünyaya teşriflerinin idrak edildiği hafta münasebetiyle, halka limonata ve tatlı ikramında bulundu.

Vakıf yetkilileri, Tarihi Ulu Cami’de cami cemaatine limonata, ikinde namazına müteakiben ise çarşı merkezinde halka tatlı ikramında bulundu. Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinlik, Cizrelilerin takdirin topladı.

Öte yandan ilçedeki esnaf, Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle özel indirimler yaparak farkındalık oluşturdu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Cizre temsilcilerinden Serdar Elçin yaptığı açıklamada, Vakıf olarak temel amaçlarının Hazreti Muhammed’in sevdasını hayatın her alanına nakşetmek olduğunu söyledi. 

"Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri sadece camilerle sınırlı kalmamalı"

Elçin, “Peygamber Sevdalıları Vakfı Cizre Koordinatörlüğü olarak, millete Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle tatlı ikram ediyoruz. İnşallah her yere brandalarımızı da asacağız. Buradaki amacımız, Mevlid-i Nebi haftası etkinliklerinin sadece camilerle sınırlı kalmaması ve toplum nezdinde bir farkındalık oluşturmak. Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın temel amacı, Hazreti Peygamber’in sevdasını hayatın her alanına nakşetmektir.” dedi.

Cüneyt Özkaya ise Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle iş yerinde yüzde 15’lik indirim yaptığını belirterek, zulüm girdabında boğulan ümmetin tek çaresinin Hazreti Muhammed’in yolundan gitmek ve emanetine sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Özkaya, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in viladeti münasebetiyle iş yerimizde yüzde 15’lik bir indirim yaptık. Bu indirimi yapmamızın amacı Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği günün sıradan bir gün olmadığını ve o günün ve Peygamber Efendimizin hatırına bu indirimi yaptık. O insanlığa her zaman bir aydınlık olarak geldi ve öyle de kalacaktır. O’nun doğumuyla insanlığın üzerine bir nur doğdu, karanlık olan dünyamız aydınlandı. Peygamber Efendimizin mesajlarını herkesten önce biz Müslümanlar üzerimize almalıyız ve anlamalıyız. Şu an zulüm girdabında boğulan ümmetin tek çaresi Hazreti Muhammed’in izinden gitmek ve emanetine sahip çıkmaktır.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.