Mevlid Kandili Midyat'ta ihya edildi

Mevlid Kandili Midyat'ta ihya edildi

Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifinin yıl dönümü münasebetiyle Mardin'in Midyat ilçesinde Mevlid Kandili programı düzenlendi.

Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle Mardin'in Midyat İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi programı gerçekleştirildi.

Merkez Haci Hasan Gündüz Camiinde düzenlenen ve birçok kişinin katılım sağladığı programda, Arapça, Kürtçe ve Türkçe olmak üzere 3 dilde mevlid-i şerif okundu.

Cemaatle kılınan yatsı namazının ardından Midyat İlçe Müftüsü M. Şafi Bilik, katılımcılara yönelik vaaz verdi.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in ahlakının gerçek manada idrak edilmesi gerektiğini belirten Bilik, İslam ümmetinin içinde bulunduğu tefrikanın sebebinin, bu ahlakın örnek alınmamasından kaynaklandığını söyledi.

Suriyeli bir hafızın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından program, salavatlar eşliğinde okunan ilahilerle devam etti.

Programın ardından duygu ve düşüncelerini paylaşan Bilik, Hz. Muhammed'in sünnetini ihya etmek ve ettirmek için bu geceleri fırsat bilip, değerlendirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bilik, "İnşallah Peygamber Efendimiz hakkıyla anlaşılır. Zaten önemli olan budur. Anlaşılma konusunda eksiklik olduğu için aramızda fitne ve fesat var. Bu nedenle kanlar dökülüyor. Bu geceler, özellikle Hz. Peygamber'in ahlakını, hayata bakış açısını, hayatı nasıl dizayn ettiğini öğrenmemiz için bir fırsattır. Her birimiz bu gece Peygamber Efendimiz'in mesajlarından birini kavrayabilir ve bunu hayatımıza aktarırsak emin olun ki bu gecenin bereketine bereket katacaktır." dedi.

"Bu gibi geceler, Hz. Peygamber'i anlamak için fırsattır"

Hz. Muhammed'in güzel ahlakına değinen Bilik, "Peygamber Efendimiz'in ahlakından söz ediyoruz. Allah, 'Şüphesiz ki sen güzel bir ahlak üzeresin.' diyor. Bunun anlamını hepimiz biliyoruz. Herkes bunun anlamını bilir ama bunun içini dolduramıyoruz. Allah'ın, bizi nasıl bir şeyle yükümlü kıldığının farkında değiliz. Asıl eksikliğimiz budur. Bu ahlak eksikliği; toplumdan soyutlanmaya, uzaklaşmaya, toplumda güvenin sarsılmasına neden olacaktır. Onun için bu gibi geceler, Hz. Peygamber'i bir daha anlamaya, hayatımıza tatbik etme ve onun gibi yaşamaya fırsattır. Allah'tan, bu gecenin bizlere mübarek olmasını diliyorum. İnşallah aramızdaki fitne, fesat ve İslam âleminde kan dökülmesi son bulur." ifadelerini kullandı.

Programa katılan vatandaşlardan Süleyman Çelik ise bugüne ulaştığı için Allah'a hamt ederek, bu gibi gecelerin Müslümanların birliğine vesile olmasını diledi. (Süleyman Tunç - İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.