​Mevlid Kandili okunan mevlid ve seslendirilen ilahilerle idrak edildi

​Mevlid Kandili okunan mevlid ve seslendirilen ilahilerle idrak edildi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) dünyaya teşrifinin yıl dönümü münasebetiyle Batmanlılar bu geceyi okunan mevlid ve seslendirilen ilahilerle idrak etti.

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) dünyaya teşrifinin 1441'inci yıl dönümü münasebetiyle Batmanlılar kentteki camilere akın ederek okunan mevlid ve seslendirilen ilahilere eşlik ederek dualar edip, salavatlar getirdi.

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) veladetinin yıldönümü münasebetiyle Batman İl Müftülüğü tarafından yatısı namazının ardından Merkez Şevket Başak Camiinde Mevlid Kandili programı düzenlendi.

İl Müftülüğü Korosunun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; Kürdçe, Türkçe ve Arapça mevlid ve kasideler okunup ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi.

video

Programda Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Mevlid Kandili gecesinin ehemmiyetine binaen bir sohbet yaptı.

Sohbetinin ardından ise Erhan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası'nın teması "Peygamberimiz ve Aile" olduğunu belitti.

"Aile çevredeki tehlikelere karşı insanı koruyan kalkandır"

"Peygamberimiz ve Aile" temasına değinen Erhan, "Aile denilince zırh akla gelir. Zırh karşıdan gelecek tehlikeleri koruyan bir kalkandır. Olumsuzluklara karşı kalkan korur. Düşmana karşı koruyan kalkandır. Etraftaki zararlı gelebilecek her şeyden koruyan bir kalkandır. Aile de o kelimeden gelmedir. Aile çevredeki tehlikelere karşı insanı koruyan kalkandır. Allah (celle celaluhu) erkek ve kadının kabine sevgi ve merhamet var etmesi varlığının delillerinden olarak sunuyor. Yani iki gönlü kaynaştıran Allah'tır (celle celaluhu). O zaman Yüce Rabbimiz bizden ailemize karşı sevgi ve merhametli olmamızı bekliyor." dedi.

Program, İl Müftüsü Erhan'ın yaptığı dua ile son buldu.

"Resulullah'ın (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) viladeti âlemlere rahmettir"

Programa katılan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, bugün yeryüzünde büyük sıkıntıların yaşandığını, bunun sebebinin ise insanların Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) getirmiş olduğu o mesajdan uzaklaşmasından kaynaklandığını ifade etti.

Şahin, "Resulullah'ın viladeti âlemlere rahmettir. Âlemler içerisinde en mükerreri olan insanlık bu buhrandan, kaostan, huzursuzluktan, kandan, terörden ve anarşiden kurtulmak istiyorsa Resulullah'ın sünnetini hayatına destur ve rehber edinecektir. İnsanlığın huzura kavuşması için bundan başka bir yol yoktur ve mümkün değildir. Bu temennilerle Resulullah'ın sünnetine tabi olan bütün Müslümanların Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum. Bu gecenin Müslümanların birliğine, vahdetine ve bütünlüğüne vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Mevlid Kandili'ni ihya için camilere akın eden vatandaşlardan Mehmet Atalay, Ahmet Yıldırım ile Ali Temiz, tüm İslam âleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ederek İslam âleminin huzur ve vahdetine vesile olması temennilerinde bulundular.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.