Mevlid Kandili'nde eller dua için semaya kaldırıldı

Mevlid Kandili'nde eller dua için semaya kaldırıldı

Mevlid Kandili, Diyarbakır'da Müftülüğün düzenlediği program ile ihya edildi. Programda eller dua için semaya kaldırıldı.

Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşrifinin kutlandığı Mevlid Kandili, Diyarbakır'da il Müftülüğünün düzenlediği bir programla ihya edildi.

Merkez Sur ilçesinde bulunan İslam'ın 5'inci Haremi Şerifi tarihi Ulu Camii'nde düzenlenen programa Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen ve halk katıldı.

Yatsı namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu. İlahi ve ezgilerin seslendirildiği program, yapılan dua ile son buldu.

Programın ardından Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, katılımcıların kandilini tebrik etti. Vali Güzeloğlu, ardından halk ile toplu fotoğraf çekti.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Peygamber Efendimizi anlayıp hayata uygulamanın, yaşanan sorunların çözümünde ilaç olacağını belirtti.

Tüm İslam âleminin kandilini tebrik eden Güzeloğlu, "Sevgili peygamberimizin dünyaya teşrifinin leyle-i mevlidin bu akşam idrakini yaşıyoruz. Öncelikle tüm âlem-i İslam, bu mübarek gecede bu gecenin anlamına ermeyi, manasını idrak etmeyi ve bu çerçevede bu gecenin anlamıyla yaşayabilmeyi niyaz ediyoruz. İslam'ın Beşinci Harem-i Şerifi Diyarbakır Ulu Camii'nde, camii kebirde bugün değerli Diyarbakırlı hemşerilerimizle mübarek gecenin manasında buluştuk. İnşallah bu gece, İslam âleminde ve tüm dünyada yaşanan acıların, dökülen kanların ve gözyaşlarının son bulmasına vesile olan bir gece olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Peygamberimizi anlamak, O'nun sünnetiyle yaşamak, O'nun rahmet peygamberi olduğunu idrak ederek hayatımızı düzenlemek, herhalde bugün karşılaştığımız bütün meselelerin çözümünde en önemli ilaç, çare olacaktır. Allah hepimizi peygamberimizi örnek alan, O'nun sünnetiyle yaşayan ve o şekilde hayatını tamamlayanlardan eylesin. Diyarbakır'daki kardeşlik ve barış ikliminde, bu mübarek mekânda ve makamda, bu mübarek gecenin tüm inananlar için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA









































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.