“Meydanları asla terk etmeyeceğiz”

“Meydanları asla terk etmeyeceğiz”

Ordu içerisinde bir grup askerin darbe teşebbüsüne ilişkin HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mahmut Sami Göktaş, bir basın açıklaması yaptı.

Dün akşam yaşanan darbe girişimine ilişkin açıklamada bulunan HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mahmut Sami Göktaş, tehlikenin halk tarafından bertaraf edildiğini söyledi.

Yapılan kalkışmanın halkın özgür iradesine karşı bir darbe girişimi olduğunu belirtten Göktaş, “Dün geceden beri cereyen eden olaylar, ordu içerisinde bir gurubun halkın özgür iradesine karşı bir darbe girişimi olduğunu ortaya koymuştur. Yapılanlar tam anlamıyla halkımızın oyları ile seçilmişlere karşı yapılmış bir darbe girişimidir. Tehlike Halkımızın sağlam ve kararlı duruşu sayesinde bertaraf edilmesine rağmen yüzde yüz oranda geçmiş değildir.” dedi.

“Meydanları asla terk etmeyeceğiz”

Tüm üye ve gönüllülerimizle birlikte dün geceyi meydanlarda geçirdikleri gibi bugünden sonrada meydanlarda olacaklarını belirtten Göktaş, “Meydanları asla terk etmeyeceğiz. Yüzde yüz bertaraf edildiğinden emin oluncaya kadar meydanları terk etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun milli iradenin yanında olacağız. Üyelerimiz ve gönüllülerimizden isteğimiz şudur; meydanları asla terk etmeyin. Tehlike tam olarak bitene kadar evlerinizde sabahlamayın. Meydanlarda sabahlayın. Genel merkezin duyuru ve paylaşımlarından haberdar olun ve ona göre hareket edin.” ifadelerini kullandı.

Göktaş, son olarak diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına seslenerek, “Siyasi partililerden ve sivil toplum kuruluşlarından isteğimiz, milli iradenin yanında olduklarını kesin bir dil ile belirtmeleridir. Hükümetten isteğimiz ise sonucu ne olursa olsun kesinlikle boyun eğmemeleridir. Temennimiz, bu alçak girişimin bir an önce tam olarak püskürtürülmesi, girişimde bulunanların en ağır biçimde cezalandırılmaları ve bu darbe planlayıcıların TSK veya diğer kurumlardaki tüm unsurlarının tespit edilip gerekenin yapılmasıdır.” şeklinde konuştu. (Fatih Gültekin – İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.