Midyat Devlet Hastanesinde ikinci çocuk servisi açıldı

Midyat Devlet Hastanesinde ikinci çocuk servisi açıldı

Mardin Midyat Devlet Hastanesinde 17 yataklı yeni çocuk servisi Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilerek hizmete girdi.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Midyat Devlet Hastanesindeki hasta yoğunluğunun artmasıyla 19 yataklı olarak hizmet veren çocuk servisine, teknik ve fiziki açıdan son derece yüksek bir donanıma sahip 17 yataklı yeni bir çocuk servisi eklendi. Yenilenen çocuk servisi, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilerek hizmete girdi. Böylece 36 hasta ve 4 adet müşahede odası hasta yatağı olmak üzere 40 yataklı çocuk servisi hizmete girmiş oldu.Midyat’ta artık hasta yatırmak için yer sıkıntısı yaşanmaması ve hastaların ileri tetkik ve tedavi gerekmediği sürece başka hastanelere sevk edilmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.Açılışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman,“ Mevcut olan çocuk servisimize ilave bir üniteyi hizmete açtık arkadaşlarımızla beraber. Böylece Midyat Devlet Hastanemize, 36 çocuğumuza aynı anda hizmet verebilecek bir duruma geldik. Artık hükümetimiz ve devletimiz sağlık konusunda dünyada örnek alınan ülkeler arasına girdi, hem hizmet açısından hem de hizmet memnuniyeti açısından hem şehir hastaneleri, en ücra yerlere kadar tedavi üniteleri personel takviyeleri, araç takviyeleri ile dünyada sağlık alanında en gelişmiş ülkeler arasındayız. Hastaneler açısından da en gelişmiş ülkeler arasındayız. Çünkü biz en iyi hastanelere sahip ülkelerden bir tanesiyiz. Şehir hastanelerimiz yeni bitiyor, diğer ülkelerin bu hizmetten mahrum olduklarını zaten biliyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız bir hedef koydu; sağlıkta dünya devleti olacağız diye. Emin adımlarla gidiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanlığımıza, İl Sağlık Müdürü Başkanlığında sağlık personellerine teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun. İnşallah ihtiyaç olmaz ama ihtiyaç olunca da en iyi seviyede hizmet verebilecek bir servis oldu, teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.Dahiliye servisi sorumlusu Meryem Acar, açılan servisin çok büyük bir ihtiyacı karşılayacağını ifade ederek şunları söyledi:”Hastanemizin çocuk servisi daha önce bizim için yeterli değildi. Halkımız bu konuda çok mağdurdu. Açılması bizim için çok faydalı oldu. İnşallah halkımız faydasını görür. Yaklaşık 17 yataklı bir servisimiz var. Gerçekten çok güzel olmuş. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çok ilgilenmişler.”

Hasta ve hasta yakınların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tedavi hizmeti alacakları göz önüne alınarak düzenlenen çocuk servisinde tekli ve çift yataklı olmak üzere toplam 36 yatak bulunuyor. Serviste ayrıca günü birlik müşahede için de 4 yatak bulunuyor. Yeni Çocuk Servisinde odaların hepsi çocukların daha mutlu ve sevinerek tedavi olmaları için farklı renklerde boyanmış ve kapılar dâhil çizgi kahramanların bulunduğu konseptlerle dizaynı yapıldı. Yatakların özel seçildiği her odada tv ve buzdolabı bulunuyor.

Düzenlenen açılışa Yaman’ın yanı sıra, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin,  İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, AK PARTİ İl Başkan Vekili Av. Bahattin Uncu, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Başsavcı Zeynel Abidin Akkiraz, İlçe Sağlık Müdürü Sertaç Çelebi, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, Midyat Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mustafa Akın,  Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Mahmut Necdet Palaz, Midyat Hastanesi Müdürü Beyazıt Aslan, AK PARTİ Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan,  hasta ve hasta yakınları katıldı. Ayrıca Yaman, Midyat Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hüsnü Yıldırım’a ve bazı hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.