Midyat esnafı yaralarını sarmaya çalışıyor foto

Midyat esnafı yaralarını sarmaya çalışıyor foto

Mardin’in Midyat ilçesinde PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda zarar gören esnaf yaralarını sarmaya başladı.

Mardin’in Midyat ilçesinde 2’si sivil 4 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda işyerleri zarar gören esnaf, yaralarını sarmaya başladı.

Saldırı anını İLKHA’ya anlatan esnaflar, bir anda cehennemi yaşadıklarını belirterek saldırıyı kınadıklarını söylediler.

“Maddi hasar giderilir ama insanlar geri gelmez”

İşyerinde ağır hasarın olduğunu belirten esnaf Mehmet Turan, “Ekmeğimizden olduk, bir burası kalmıştı burayı da mahvettiler. Ne yapmaya çalışıyorlar bilmiyorum. Şaşkın durumdayız, ne diyeceğimi bilemiyorum. Hasrımız çok büyük. İşyerimizin hepsi gitti çöktü. Maddi hasar giderilir ama insanların yeri gelmez. Ramazan ayı dolayısıyla daha evdeydim patlama o kadar etkiliydi bizim bina sallandı.” dedi.

"Ramazan ayında böyle bir saldırının yapılmasını kınıyorum"

Patlama anında canını zor kurtardığını belirten esnaf Adem Alp, şunları söyledi; “Kapının önündeydim aniden bir patlama oldu. O kadar aşırı derece şiddetliydi ki adeta yer yerinden sarsıldı. Yarım metre kalmıştı kendimi zor kurtardım. Baya kötü oldu. Bunların ne istediklerini biz de bilmiyoruz çok perişan olduk. Mübarek Ramazan ayında böyle bir saldırının yapılmasını kınıyorum. Yazıklar olsun, dertleri nedir?”  

“Cehennemi aratmayacak bir an yaşadım”

Patlama anının şokunu hala atlatamadığını söyleyen telefon dükkânı işletmecisi Fatih Sel, “İçerdeydim kadın müşteri vardı. O esnada büyük bir patlama oldu. Müşteri bir metre havaya zıpladı. Can havliyle kendimizi dışarıya attık. Camlar fırladı, komşum yaralanmıştı, kan revan içerisindeydi. Dehşet bir şeydi, hayatımda gördüğüm en büyük patlamaydı. Hala şokundayım. Can havliyle kendimi nasıl dışarıya attım bilemiyorum. Ondan sonra feryatlar bağırmalar cehennemi aratmayacak bir an yaşadım.” ifadelerini kullandı.

“Bu zihniyeti kabul etmek insanlık dışıdır”

Berber esnafı İbrahim Çelik ise “Ramazan ayı dolayısıyla evdeydim. Daha iş yerimi açmamıştım. Burada olsaydık Allah muhafaza nasıl bir sonuç çıkardı bilemiyoruz. Midyat çok temiz bir memleket, herkesin bir arada yaşayacağı bir memleket, bu zihniyeti kabul etmek insanlık dışıdır. Ortalığı görüyorsunuz 4 sokak ötedeki ev ve işyerlerinin camları paramparça oldu. Allah yapanların belasını versin. Allah bir daha göstermesin başka ne denilebilir.” diye konuştu.

“Söyleyecek bir söz yok, kınıyoruz”

Ramazan ayı münasebetiyle gündüzleri kapalı olduklarını söyleyen lokantacı esnafı Abdullah Ergün, “Ramazan dolayısıyla gündüz kapalıyız, iftarda işyerimizi açıyoruz. Panikle geldik işte halimizi görüyorsunuz zararımız büyük söyleyecek bir söz yok kınıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bunu yapanların Allah belasını versin”

Market çalışanı Ercan Tunç ise “Evde yatıyordum saat 10.50 civarıydı bir anda büyük bir gürültüyle havaya fırladım. O kadar şiddetliydi ki oturduğumuz bina sanki yükselip kalktı. Büyük bir panik yaşadık. Bunu kınıyoruz. Yapanların Allah belalarını versin.” dedi.

İLKHA





























































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.