Midyat esnafından elektrik kesintilerine tepki

Midyat esnafından elektrik kesintilerine tepki

Mardin’in Midyat ilçesinde sık sık yapılan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını belirten Giyimciler Çarşısı esnafı, yetkililere tepki gösterdi.

Midyat’ın Akçakaya Mahallesi 2.Cadde’de bulunan ve halkın yoğun olarak alışveriş yaptığı Giyimciler Çarşısı esnafı, son günlerde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek tepki gösterdiler.Cep telefonu ışığı altında müşterilerini tıraş etmeye çalışan berber esnafı, elektrik kesintilerine tepki gösterdi.Özellikle Ramazan arifesinde elektrik kesintilerinin arttığını ve satış yapamadıklarını belirten esnaf, tepkilerini İLKHA aracılığıyla dile getirdi.

“10 gündür her gün kesinti oluyor”Çarşı esnafından Mehmet Emin Dilek hemen her gün elektrik kesintisi olduğunu belirterek, '10 gündür her gün geceli gündüzlü elektrik kesiliyor. Arıza varsa giderilir. Özellikle bu bayram arifesinde halkı mağdur etmesinler. TEDAŞ’ın bunu yapmasına hakkı yok. Müşteri geliyor elbise rengini seçemiyor. Yetkililere ulaşamıyoruz. 'dedi.“Artık satış yapamıyoruz”Kesintilerden dolayı artık satış yapmadıklarını belirten esnaf Abdulkadir Kaçmaz, 'Artık ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Bayrama birkaç gün kalmış, her gün 5-6 sefer elektriğimizi kesiyorlar. Çok mağdur olduk. Artık satış yapamıyoruz. Yetkililere ulaştık, 'Cumartesidir, haberimiz yok' diyorlar. Müşteri hizmetlerini arıyoruz, 'Bilgimiz yok' diyorlar. Bu neyin nesidir anlayamadık. Mardin'in bir diğer kesimi olan Estel’de neden elektrik var da Midyat’ta yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.' diye konuştu.“Bayram arifesinde mağdur oluyoruz”Bayram arifesinde elektrik kesintilerinin had safhaya ulaştığını belirten çarşı esnafından Cahit Bilkay, “Son on gündür günde en az 20 defa elektrik kesiliyor. Ama Estel’de gitmiyor. Biz buna bir çözüm arıyoruz. Dükkânlar kapkaranlık. Herkes kapının önünde durmak zorunda kalıyor. Kimse bizi duymuyor. Mağdur oluyoruz. Yüksek meblağlarda kira ödüyoruz. Satış yapamazsak kiralarımızı nasıl ödeyeceğiz. Neden Midyat’ta elektrik yok da, Estel’de var.” Şeklinde konuştu.“Müşterilerimiz mağdur oluyor”Tamir için malzemelerini getiren müşterilerinin elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduğunu belirten Sobacı ve tamirci esnafı Abdulkadir Arbağ ise, 'Sayın DEDAŞ yetkilileri! Paranızı fazlasıyla alıyorsunuz. Ödemedik mi gelip kesiyorsunuz. Faizini alıyorsunuz. Bu bayram arifesinde neden elektriğimizi kesiyorsunuz. Allah aşkına sabahtan beri millet malzemesini getirmiş daha yapamadık. Millet ta köyden geliyor. Elektrik kesintisi olduğu için malzemesini tamir edemiyoruz. Herkes mağdur oluyor.' İfadelerini kullandı.Yetkililerden hassasiyet bekliyoruzKonuyla ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, halkın en temel ihtiyacı olan elektrik konusunda yetkililerden hassasiyet beklediklerini ve halkın mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti.Altunkaynak, 'Halkımızın en temel ihtiyaçlarından biri olan elektriğin sık sık kesilmesi, gerek esnafımıza gerek se de tüm vatandaşlarımıza ciddi şeklide rahatsızlık vermektedir. Bu vesileyle mağduriyetlerin yaşatılmaması adına bütün yetkilileri göreve davet diyoruz. Esnaf mağdur durumda.  Özellikle bu bayram arifesinde mutlaka kalıcı bir çözümün bulunması gerekir. Vatandaşlarımız kurumu aradıkları zaman türlü bahanelerle karşılaşmaktadır. Mesai ve eleman yetersizliği öne sürülmektedir. Bu tür bahaneleri ileri süreceklerine, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidersinler.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler