Midyat halkından PKK’ye büyük tepki

Midyat halkından PKK’ye büyük tepki

Mardin’in Midyat ilçesinde PKK’nin bombalı araçla düzenlediği saldırıya tepki gösteren halk, PKK’nin Kürtlerin başına bela olduğuna vurgu yaptılar.

Mardin'in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı araçla dün düzenlenen saldırıda 3’ü polis 3’ü sivil toplam 6 kişi hayatını kaybetti, 70’e yakın kişi yaralandı.  

Saldırıya tepki gösteren Midyat halkı, saat: 10.30’da patlamanın yaşandığı bölgede toplandı. Ardından kitle yürüyüşe geçti. Grup, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları eşliğinde yürüdüğü görüldü.

“Allah hakkımızı bırakmasın”  

Yürüyüşe katılan Veysi Atakul, saldırının Midyat halkına yönelik yapıldığını aktardı. Olayı kınadığını ve kınadığını göstermek için yürüyüşe katıldığını kaydeden Abdülhaluk Çelik ise “Allah onların belasını versin. Hakkını onlara bırakmasın.” dedi.

“PKK Kürtlerin başına bela olmuş”

PKK’nin Kürtlerin başına bela olduğuna vurgu yapan Burhanettin Nayır, “PKK’yı kınıyoruz. Bunlar başımıza ve Kürtlerin başına bela oldular. Askerlerimize, polislerimize, kadın ve çocuklarımıza saldırıyorlar. Allah onların belasını versin.” dedi.

“Biz bu oyunlara gelemeyeceğiz”

İsmini vermek istemeyen bayan ise bu saldırıların gayri Müslümlerin işi olduğuna dikkat çekerek, kimsenin bu oyuna gelmemesi gerektiğine dikkat çekti. Eyleme katılan Şükrü Arslan da böyle üzücü olayların yaşanmasını ve insanların ölmesini istemedekilerini söyledi.

“Midyat halkı PKK’ye asla prim vermeyecek”

Türkiye’nin gelişmesini hazmedemeyenlerin başlarına her türlü felaketi getirdiklerine dikkat çeken Midyat Belediye Meclis Üyesi Ali Şahin, “Birinci ve ikinci dünya savaşını, yüz yıl savaşlarını, 35 yıl savaşlarını Avrupalılar yaptılar. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. İnşallah bu olaylar bir gün son bulur. Ülkemiz muvaffak olur. Ramazan ayında insanlar ibadetleriyle meşgulken bu insanları katlettiler. Midyat halkı okuma seviyesi yüksek bir halktır, bilinçlidir. Bunlara asla prim vermeyecektir.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.