Midyat İlçe Müftüsü Pekim: Mübarek üç aylarda ömrümüzün muhasebesini yapmalıyız

Midyat İlçe Müftüsü Pekim: Mübarek üç aylarda ömrümüzün muhasebesini yapmalıyız

Mardin Midyat İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Tahir Pekim, mübarek üç aylar ile ilgili yayımladığı mesajında mübarek üç aylarda ömrün muhasebesinin yapılması ve yaratılış gayesinin yeniden idrak edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Mübarek üç aylar 13 Şubat 2021 Cumartesi günü başlıyor. Recep ayı ile başlayıp Şaban ve Ramazan'ı barındıran üç aylardaki kandiller, Regâib gecesiyle başlar. Miraç ve Berat gecesiyle devam eder. Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşır.

"Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır"

Müftü Pekim, açıklamasında şunları paylaştı:

Üç aylar; hasretle beklediğimiz, gönül dünyamıza konuk ettiğimiz bizi adeta terbiye eden kutlu misafirimizdir. Maneviyat yüklü bu iklime kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Maneviyat dolu iklimin hâkim olduğu bu mübarek ayların, kalplerimizi imanla doldurup bununla birlikte ülkemizin ve tüm dünyanın malum hastalık ve salgından kurtarmasına vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ediyoruz.

Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem), mübarek üç aylar için, 'Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümmetimin ayıdır.' buyurmuşlardır.

Üç aylara girince Allah Resulünün (Sallallahu aleyhi ve sellem) bizlere tavsiye etmiş olduğu bir duası vardır: 'Allah'ım Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır.'

Mübarek üç ayları oruç ve dua ile Kur'an okumayla süsleyerek; Ramazan ayına ulaşabilmek için hadiste geçen duada olduğu gibi temenni edilmeli; ibadet ve taatle bayramı hak ederek üç ayları fırsata dönüştürmeliyiz.

Tabi bununla birlikte üç aylarda yaşayacağımız bu manevi iklimi yılın tamamına ve dolayısıyla hayatımızın geri kalan kısmına da yansıtmalıyız. Üç aylar, ilâhî rahmetin oluk oluk aktığı, manevi huzur ve sükûnun gönüllere indiği kıymetli zaman dilimleridir.

Kulluk ve ibadete, hayır ve hasenata, iyilik ve güzelliklere her zamankinden daha fazla yönelmeli, gönül dünyamızı imar etmeliyiz. Hayatın karmaşası içinde ihmal ettiğimiz aile, akraba, komşu ve hatta tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlamalıyız.

"Mübarek gecelerde çokça dua edelim"

Üç ayların bünyesinde barındırdığı mübarek gecelerin iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatan Pekim, "Yine bu manevi iklimde öyle gün ve geceler vardır ki hadislere konu olmuşlardır. Bu hadislerden birinde 'Şu 5 gecede yapılan dua geri çevrilmez: Regaip gecesi, Şaban'ın 15'inci gecesi, cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gecesi". Tabi yine bu manevi atmosferde yer alan Kadir gecesinin bin aydan daha faziletli olduğu Kur'an'da haber verilmiştir. Bu manevi aylarda kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz af ve merhametinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde dönemidir." dedi.

Pekim, "Üç aylar; yüreğimize inşirah, bedenimize sıhhat, ailelerimize saadet, rızkımıza bereket, amellerimize doğruluk, milletimize birlik-beraberlik getirsin.  Bu duygu ve düşüncelerle Midyatlı Müslüman kardeşlerim ve tüm İslam âleminin üç aylarını tebrik eder, manevi iklimin sağlayacağı olumlu etkiyle ömrümüzün kalan kısmını geçen kısmından daha hayırlı eylemesini Yüce Allah Teala'dan niyaz ederim." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler