Midyat İlçe Müftüsü Pekim: Ramazan muhasebe ve arınmak için bir fırsattır

Midyat İlçe Müftüsü Pekim: Ramazan muhasebe ve arınmak için bir fırsattır

Ramazan ayı münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim, Ramazan ayını, manevi diriliş ve ahlaki yükseliş fırsatı olarak görmemiz gerektiğini belirtti.

Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamasında; Ramazan’ın muhasebe ve arınmak için iyi bir fırsat olduğunu hatırlatan Pekim, bu ayın Kur’an’ın indirilmeye başlanmasının bir sene-i devriyesini de ihtiva ettiğini söyledi.

“Ramazan, Kur'an'ın anlam dünyamıza inmesinin sene-i devriyesidir”

Pekim “On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının gölgesi üzerimize düştü. Bilindiği üzere insan için en kıymetli zaman dilimi, kulun sorumluluğunu bilerek yaşadığı vakitlerdir. Ancak bazı zamanlar, içinde yaşandığı hadislerle kıymetlenmektedir. İlahi mesajların son halkası olan Kur'an-ı Kerim'in insanlığa ulaşmaya başladığı an olması hasebiyle Ramazan ayı, diğer aylardan daha kıymetlidir. Bu ay, Kur'an'ın anlam dünyamıza inmesinin sene-i devriyesidir.” diye belirtti. 

“Anlam dünyamızı yeniden oluşturmalı, kaybettiğimiz erdemleri yeniden gözden geçirmeliyiz”

Kardeşlik, yardımlaşma ve komşuluk bağlarının güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Pekim, “Böylece Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınmak, gönüllerimizi ferahlatmak, kendimizle baş başa kalarak hayatın yoğunluğu içinde ihmal ettiğimiz dünyamızı gözden geçirmek ve nefis muhasebesi yapmak için bizlere bahşedilen Ramazan ayını, manevi diriliş ve ahlaki yükseliş fırsatları olarak görmemiz gerekmektedir. Bu ay, zayıflayan kardeşlik ilişkilerimizi, paylaşım bilincini, yoksul, kimsesiz, muhacir, evsiz-barksız, yetim, dul, aç, hasta ve dertlilerin halleriyle hâllenme, komşuluk bağlarını güçlendirme ve adeta birbirimize yabancılaştığımız bir ortamda kaybettiğimiz erdemleri tamir etme ve gözden geçirme ayıdır. Özetle, anlam dünyamızı yeniden oluşturmalı, kâinatın göz bebeği olan biz insanların sorumluluğunu samimiyetle tekrar yüklenmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

2021 Ramazan ayının bu yıl ki teması “Şifa Ayı Ramazan”

Ramazan’da yapılan ibadetlerin bir şifa olması ve gönülleri ihya etmeye sebep olması temennisinde bulunan Pekim, “Dolayısıyla Ramazan ayında tuttuğumuz oruçlarımız; sabır ve nefsimize hâkimiyeti kazandırmanın yanında sosyal sermayemizi ve toplumsal bilincimizi de artırmalıdır. Sorumlu olduğumuz bütün haklar konusunda bize hassasiyet kazandırmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız da bu yıl Ramazan ayının temasını “Şifa Ayı Ramazan” olarak belirlemiştir. Bu münasebetle yaptığımız bütün ibadetlerimizin evlerimizde kılacağımız teravihlerimiz, mukabelelerimiz, sahurlarımız, zekâtlarımız, fitrelerimiz, sadakalarımızın ve iftar sofralarımızda bölüştüğümüz lokmalarımızın birbirimize şifa olması gerekir. Gönüllerin uzak olduğu bir dünyada mekânın yakınlığı hiçbir mana ifade etmez. Onun için gönülden gönüle ulaşmalıdır tüm niyetlerimiz ve amellerimiz. Bu ay, gönülleri ihya etme ayı olmalıdır.” diye ifade etti. 

Son olarak bir Ramazan tebrik mesajı paylaşan Pekim, "Rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerifi yaşantısıyla bize öğreten sevgili Peygamberimize ve onun pak ve asil Al ve Ashabına salât ve selam olsun. Bu vesileyle mübarek Ramazan ayının birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, gönül ve ümmet coğrafyamıza hayırlar getirmesine vesile olmasını diler, başta Midyatlı hemşerilerim olmak üzere bütün İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ederim. Bu mübarek zamanların feyzi, rahmeti, bereketi ve mağfireti başta Midyat’ımızın, milletimizin ve gönül coğrafyamızın üzerine olsun.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler