Midyat Mewlid etkinliğine hazır

Midyat Mewlid etkinliğine hazır

Peygamber Sevdalıları Platformunun bugün Midyat’ta düzenleyeceği Mewlid etkinliği hazırlıkları tamamlandı.

Mardin’in Midyat ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Azim-Der’in organizesinde “Hazreti Peygamber’i (sav) anlama ve Sünnetini yaşama” temalı etkinlik bugün saat 13.30’da düzenlenecek.

Sabahın erken saatlerinde hazırlıklarına başlanılan Mewlid etkinliği Midyat Otogarı yanında düzenlenecek. Meydanda büyük bir platform kurularak, afiş ve bayraklarla süslendi. Polis alanda güvenlik tedbirleri alarak bomba arama köpeği ile bomba taraması yaptı.

Etkinlikte; Mewlid-i Şerif okunacak, konuşma yapılacak, ilahi ses sanatçıları tarafından ilahi ve ezgiler seslendirilecek. Ayrıca hayır kermesi de halka hizmet verecek.

Etkinlikle ilgili konuşan Azim-Der Başkanı Samir Özhan amaçlarının Hazreti Muhammed'i anlamak ve sünnetini yaşamak olduğunu belirterek, hazırlıklarla şu bilgileri verdi.

Özhan, "29 Nisan olarak duyurusunu yaptığımız Mewlid etkinliğimizin hazırlıklarını tamamladık. Tüm Midyatlı Peygamber aşıklarını bekliyoruz. Amacımız Efendimizin sünnetini yaşamaktır. Onun sünnetinin camilere hapsedilmesi değil, sokakta, okulda her yerde yaşatılmasını sağlamaktır.” dedi.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler