Midyat saldırısında hasar 2 milyon 600 lira

Midyat saldırısında hasar 2 milyon 600 lira

Mardin'in Midyat ilçesinde bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından kurulan Zarar Tespit Komisyonu, saldırının maddi hasarını 2 milyon 600 lira olarak tespit etti.

Midyat’ta 8 Haziran'da PKK tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla gerçekleştirilen, 3’ü polis 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 50 kişinin yaralandığı saldırıda, 616 kamu binası, işletme, ev ve aracın zarar gördüğü tespit edildi.

Saldırının ardından kurulan Zarar Tespit Komisyonu, saldırının maddi hasarını 2 milyon 600 lira olarak tespit etti. Zarar gören vatandaşların 60 gün içinde Zarar Tespit Komisyonu’na başvurması gerektiği belirtildi.

“Patlamanın şokunu hala atlatabilmiş değiliz”

Özellikle çocukların patlamanın şokunu hala atlatamadığını belirten Hıdır Yavuz, yaşadıklarını şu şekilde anlattı; “Evdeydim, birden bire patlama oldu ve evin her tarafı camlar kapılar pencereler hepsi paramparça oldu. Eşim mutfaktaydı, ağır yaralandı. Gerçekten büyük bir şok yaşadık, hala o şoku atlatamadık."

 “Rabbim bir daha yaşatmasın”

Biran önce bu olayların son bulmasını isteyen Fatma Betül Çelik ise ; “O gün uyuyorduk, bir sesle uyandık, sonra da sarsıldık. Cam, kapı ve pençeler kırıldı. Üstümüze düştü, bütün camlar ev üstümüze yıkıldı. Çok korktuk. Bu olayların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Birçok kişi hayatını kaybetti, onlarca çocuk babasız, annesiz kaldı. Allah bunu yapanların belasını versin.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.