Midyat sanayisinde önemli bir hizmet verecek olan metal market açıldı

Mardin'in Midyat ilçesi Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'inde, Midyat sanayisinde önemli yer tutacak olan CNC Plazma Metal Kesici cihazının kurulumu tamamlanarak sektöre kazandırıldı.

Midyat Küçük Sanayi Sitesinde hizmete açılan metal markette; her türlü kesim, büküm ve kaynak işleri, kepçe kovaları üretimi ve tamiri gibi hizmetler verilebilecektir.

40 yıllık metal işleriyle uğraşan Bedri Çelik'in Midyat'ta bir ilk olarak ortaya koyduğu bu hizmet, sektördeki metal kesim işlerini büyük ölçüde rahatlatacak ve kesim için il dışına çıkmaya ihtiyaç bırakmayacak.

İşletmedeki hizmetler ile ilgili konuşan Makine Teknisyeni Ercan Çelik, "İşletmemizde, 2 mm'den 300 mm'ye kadar metal plazma kesici, tabela kesimi, bilgisayar ortamında proje kapsamında çizimlerin kesimi yapılır. Her türlü kaynak işleri, kepçe kovaları üretimi, her türlü kaynak tamir işleri yapılır. Metal marketimizde ayrıca, sanayi sac profil, kalan lamalar, U demir, H demir, kare profiller, her çeşit sac, hardox levha, alüminyum levha, krom levha, galvaniz sac, baklalı sac, ferforje sac gibi malzemeler bulunur. Bu hizmetimizle Midyatlı esnafımızın ve vatandaşlarımızın kaynak ve kesim işlerini büyük ölçüde yapmış olacağız. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

İşletmenin açılışına Midyat ilçe Kaymakamı Tekin Dundar, Midyat Küçük Sanayi Sitesi Yapı kooperatifi Başkanı İdris Taş, HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, Azim-Der Başkanı Nureddin Ayyıldız ve davetliler katıldı.

Dua ile açılan işletmeyi gezen davetliler yapılan plazma ile metal kesme işlemini takip etti. Kaymakama metal kesici plazma ile adının yazıldığı bir tabela hediye edildi.

Davetlilere katılımları için teşekkür eden İşletme sahibi Bedri Çelik ise, "İşletmemizi hayırlısıyla halkımızın hizmetine açtık. 40 yıldır metal işleriyle sürdürdüğümüz uğraşımızı bu gibi önemli bir hizmet ile taçlandırmak istedik. CNC Plazma Metal Kesici ile sanayimizdeki önemli bir eksikliği gidermenin sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Açılışa katılan tüm konuklara teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.