Midyat şehitleri andı

Midyat şehitleri andı

Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyetlerde bulunan Azim-Der, şehit ve şehadet konulu bir etkinlik düzenledi.

Şubat ayının şehadet ayı olarak anılması münasebetiyle Midyat’ ta Azim-Der tarafından şehit ve şahadet konulu bir etkinlik düzenlendi.  Etkinliğe konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı.

 

Düzenlenen etkinliğe, Sivil Toplum Kuruluşları ve halk büyük katılım gösterdi. Sunuculuğunu Selman Aygün’ ün yaptığı program, Suriyeli hafız Muhammed Ebu Nezir’ in Kur’an tilavetiyle başladı.

 

Daha sonra programda bir konuşma yapan Mehmet Göktaş, her ümmetten bir resul geldiğini belirterek, “Bunun sebebi, insanlar Allah’ a kulluk etsinler; zalimlerin, tağutların kulu olmasınlar, diktatörlerin kulu olmasınlar diyedir. Benim kullarımı başkaları düdüğüyle yatırıp kaldırmasın, kırbaçları altında inletmesin diyedir.” dedi.

 

“Allah ile ticareti olanlar yeryüzünün en hayırlı insanlarıdır”

Göktaş, “Sakın ha! Allah yolunda öldürülenleri ölü zannetmeyin. Onlar Allah katında diridirler. O şehitler ayette de geçtiği gibi geride kalanlara seslenerek; korkmayın gelin, ne bir korku ne bir panik vardır derler.  Sizin yerinizde olsam bir daha ölürüm diye seslenirler. Habibi Neccar taşlanarak öldürülüyor ve o da öyle diyor. ‘Ey benim kavmim vallahi keşke bilseniz Allah bana ne ikramlarda bulundu, ne mağfiretlerde bulundu, keşke bilseydiniz.’ Allah bir memleketi, bir topluluğu, bir kavmi seçmişse ve onların içinden kurban alıyorsa var ya bu bizim için müthiş bir bayramdır. Çünkü bu demektir ki Allah buraya bir pazar kurmuş, buraya bir panayır kurmuş. Ve şunu bilin ki Allah ile ticareti olanlar yeryüzünün en hayırlı insanlarıdır. Eğer Allah bir yerlerden şehit alıyorsa o işte nice bayramlar vardır. Bu büyük bir bayramdır.” ifadelerinde bulundu.

 

“Allah yolunda canlarını, mallarını, gençliklerini veren insanları gördükçe Allah’ a hamd ediyoruz”

Konuşmasına devam eden Göktaş, “Eğer Allah bizi seviyorsa, bu şu demektir. Allah’ ın dini burada devam edecek. Devam etmekten de öte ayağa kalkacak, bir daha ayağa kalkacak. Tıpkı Hazreti Peygamberin buyurduğu gibi, ümmetimin misali yağmurunki gibidir. Başı mı daha hayırlı, sonu mu daha hayırlı bilinmez. Yani benim ümmetimin sonu aynen başı gibi hayırlı olacaktır buyuruyor. Biz bu müjdeyi nereden anlıyoruz? Tabii ki şehitlerden anlıyoruz. Allah yolunda canlarını, mallarını, gençliklerini veren insanları gördükçe Allah’ a hamd ediyoruz ki, Allah bu dini burada öyle yayacak ki, ahir zamanda tekrar ayağa kaldıracak biz buna inanıyoruz. İnanın şu yaşadığımız çağda asr-ı saadette yaşanan günlere yakın günler var. Allah’ a hamdolsun günün 24 saatini Allah’ a veren delikanlılar var. Gençliklerini Allah’ a veren, gençliklerini zindanlarda geçiren nice insanları tanıyorum.” şeklinde konuştu.

 

Düşünün bir defa, şu Yasin’imize bir bakın hele…”

Konuşmasında Yasin Börü’yü de hatırlatan Göktaş, “Düşünün bir defa, şu Yasin’imize bir bakın hele, üçüncü, dördüncü kattan aşağı atılacak, vücudunda yara almayan bir yer kalmayacak, o da olmadı üzerinden araç sürülecek ve kafası kayaların altında parçalanacak, o şekilde şehit edilecek. Sadece tek bir suçu var. Elinde kurban eti, arkadaşlarıyla beraber evlerine et girmeyenlere gittiler ve onlara et götürdüler. Başlarına da bunlar geldi. Kimse bu durumu küçük görmesin.” İfadelerini kullandı.

 

“Bu coğrafyada İslam yeniden ayağa kalkacak”

Göktaş programda bayanlara hitaben, “Bu coğrafyanın kızlarını biliyorum ben yıllarca cezaevlerindeki babalarını, eşlerini ziyaret etmek için kalktılar Diyarbakır’ dan, Mardin’ den ta Keşan’ a gittiler, Edirne’ ye gittiler, Sinop’ a gittiler. Bir gün değil iki gün değil yıllarca gittiler. Bazısı cezaevlerinde hakarete uğradılar, görüştürülmediler. Vardıkları şehirlerde garip kaldılar, otogarlarda onların ne çektiğini biz biliriz. Evet, kardeşlerim Allah bunların hiç birisini zayii etmeyecektir ve göreceksiniz bundan dolayı, Allah’ la yapılan bu hayırlı ticaretten dolayı, bayanıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla bu coğrafyada İslam yeniden ayağa kalkacak. Asr-ı saadette ayağa kalktığı gibi ayağa kalkacak. İnanınız hepimiz buna şahit olacağız, Allah o günleri bize gösterecek.” dedi.

 

Mehmet Göktaş Hoca’ nın konuşmasının ardından program, Mesut Kul hocanın yaptığı dua ile son buldu.  (Adnan Oğuz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.