Midyat STK Platformu Mescid- i Aksa için toplandı

Midyat STK Platformu Mescid- i Aksa için toplandı

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyetlerini sürdüren STK Platformu, Siyonist İsrail askerlerinin Mescid- i Aksa' ya girmesini düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.

MARDİN- Müslümanların ilk kıblesi ve üç kutsal Mescitten biri olan Mescid- i Aksa’ ya Siyonist İsrail askerlerinin postallarıyla girmesi Midyat STK Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

 

Midyat STK Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay okudu.

 

Siyonist askerlerinin tavrını kınayan Altay, açıklamasında Müslümanların ilk kıblesi ve üç kutsal mabetten biri olan Mescid-i Aksanın, Siyonist İsrail askerlerince işgal edildiğini belirterek, “Bu işgale karşı direnen Filistinli kardeşlerimizden onlarcası İsrail askerinin saldırıları neticesinde yaralanmıştır. İşgalci Siyonist İsrail, ABD ve haçlı zihniyeti taşıyan batı ile birlikte İslam dünyası içine fitne koyarak, dikkatleri Irak ve Suriye’deki çatışmalara çektiği sırada önce Gazze’yi bir ayı aşkın süre boyunca bombalamıştı. Şimdide kutsal mescidimiz işgalci İsrailliler tarafından çiğnenmektedir. Buna karşı direnen onurlu Filistin halkı, İsrail tarafından mermiler, bombalar ve gazlarla katledilmeye çalışılmaktadır. 1948 den beri sürdürdükleri işgal ve soykırımlarına devam etmektedirler. Orada çiğnenen sadece Mescid-i Aksa’nın halıları değildir. Bir buçuk milyar Müslüman’ın yani hepimizin izzeti ve şerefidir.’’ Dedi.

 

Altay, İsraillin dünyanın şımarık ve zalim çocuğu olduğuna dikkat çekerek, ‘’Filistin halkına uyguladığı izolasyon, Müslümanlara ait topraklarda yeni yerleşim yerleri açma, Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatma ve haksız tutuklamaları gibi bu sınır tanımaz eylemleri dinler arası bir savaşa sebep olacağı gibi çok kan dökülmesine de sebep olacaktır.  Buradan tüm dünya Müslümanlarına Filistin’deki kardeşlerimizin başlattığı üçüncü intifada destek olamaya çağırıyoruz. Yine tüm Müslümanları ve Davos’ta İsrail başkanına “oneminuet” diyerek İslam Dünyasında kahramanlaşan cumhurbaşkanı R. Tayyip ERDOĞAN ve Davutoğlu hükümetini İsrail’le her türlü diplomatik, ekonomik ve askeri ilişkilerini kesmeye çağırıyoruz.  Hiç değilse İsveç ve Güney Amerika ülkeleri gibi Türkiye’ninde Filistin Devletini resmen tanımaya davet ediyoruz. Tüm kardeşlerimizi İsrail’e destek veren şirketlerin mallarını boykot etmeye çağırıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

 

Filistin’de yaşanan vahşet ve zulmün son bulacağını belirten Altay, özgür Filistin’in kurulacağı ve Mescid-i Aksa’da özgürce namaz kılacağı günlerin yakın olduğunu ve kamuoyunu bu konuda dua ve hassasiyete davet ettiklerini söyledi.

 

Basın açıklamasından sonra grup sessizce dağıldı. (Adnan Oğuz -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.