Midyat uluslararası festivale hazırlanıyor

Midyat uluslararası festivale hazırlanıyor

Mardin’in tarihi Midyat ilçesi tarihinde ilk defa uluslararası kültür ve sanat festivaline ev sahipliği yapacak.

Mardin’in yüzyıllardır farklı dinleri, dilleri ve kültürleri bir arada yaşatan Midyat ilçesi, tarihte ilk kez uluslararası kültür ve sanat festivaline ev sahipliği yapacak.

Midyat Kaymakamlığı organizesinde Midyat Belediyesi, Meslek Yüksek Okulu ve çeşitli STK’ların işbirliğiyle 12-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festival, 3 gün sürecek.  Festivalde Midyat’ın önemli sanatlarından telkâri ve taş işlemeciliği sergilenecek.

Ayrıca yerel sanatçıların sahne alacağı Arapça, Türkçe, Kürtçe ve Süryanice konserler verilecek. Bunun dışında barış ve kardeşlik mesajlarının verileceği festivalde birçok milletten insanların bir araya gelmesi bekleniyor.

Midyat tarihinde ilk defa düzenlenecek festival hazırlıkları kapsamında Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin’in başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Festival ile ilgili çalışmaların ele alındığı toplantı sonrası Kaymakam Tekin gazetecilere yaptığı açıklamada, “Dinler ve diller kenti Midyat'ın binlerce yıllık geçmişinin kadim izlerini, kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturuyoruz.” dedi.

Kaymakam Tekin şöyle konuştu: "Bu sene birincisini düzenleyeceğimiz 'Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali'ne sayılı günler kaldı. Bizler tabi ki aylar öncesinden başladığımız çalışmanın semeresini inşallah Midyat halkı olarak 12-13-14 Ekim tarihlerinde düzenleyeceğimiz festival ile birlikte alacağız. Şimdiden bütün vatandaşlarımızı, yurt dışında olup da gönül bağı bu topraklarla, bu devletle, bu milletle, bu bayrakla olan bütün hemşerilerimi davet ediyorum. Onlarında, bizlerinde, hepimizin keyifli zaman geçireceğimiz, kendi kültürümüzü, bu coğrafyaya ait manevi değerleri gönül rahatlığıyla yaşayabileceği bir zaman dilimi olacak bizler için. Kültür ve sanat festivalini düzenlemekteki asıl amacımız; dikkat edilirse Midyat kültürel ya da tarihsel dokusuyla çok zengin bir coğrafyadır. İnsanların gündelik sosyal yaşantılarıyla birbirleri ile olan sosyal diyaloglarıyla da hakikaten Ortadoğu'ya bu coğrafyaya örnek olabilecek nitelikte bir ilçemizdir. Bunun ötesinde farklı dinler, mezhepsel yapılar, etnik yapılar, dost ve kardeşçe yaşadığı bir coğrafya aslında Ortadoğu'da bugün en çok ihtiyaç duyulan bu müsamaha, karşılıklı iyi niyet, birbirini anlama çabası Midyat'ta fazlasıyla mevcut. Midyat'ımızda dikkat edilirse Ortadoğu'nun istediği, arzu ettiği, özlediği birçok güzel duygular bu coğrafya yaşanıyor. Bizler burada insanlarımızı, diğer coğrafyada yaşayan insanlara göstermek amacıyla böyle bir festival düzenliyoruz. Özellikle ekonomik gerekçelerle yıllar evvel yurt dışına çıkmış vatandaşlarımızın popüler kültürün de etkisiyle yaşadıkları yerde kültürlerinden uzaklaşmışlar. Gönlümüzden geçen o insanları da tekrar buraya davet edip ana yurtlarındaki kültürlerini kendilerine tekrar aktarmak olacaktır. Binlerce insanı festivalde ağırlamayı planlıyoruz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler