Midyat'ın Acırlı Beldesinde Esrarengiz Kayıplar

Midyat'ın Acırlı Beldesinde Esrarengiz Kayıplar

Mardin in Midyat ilçesine bağlı Acırlı beldesinde bir yaşlı kadının kaybolması ve 24 gündür kendisinden haber alınamamasından dolayı, belde halkı bir basın açıklaması yaparak yetkililerden yardım istedi.

MARDİN - Midyat ilçesine bağlı Acırlı (Derızbin) Beldesi’nde 24 gün önce, gece vakti ortalıktan kaybolan 83 yaşındaki Fahriye Arı’nın belde halkı ve Jandarmanın tarafından ile yapılan tüm aramalara rağmen izine rastlanamamış olmasından dolayı, yaşlı kadının akrabaları ve Acırlı halkı, bir basın açıklaması yaparak yetkililerden yardım istedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan  Osman Arı, ”24 gün önce gece vakti ortalıktan kaybolan yengem Fahriye Arı, bütün aramalara rağmen hala bulunamamıştır. Belde halkı ve jandarmanın yardımları ve gayretleri ile yapılan bütün aramalara rağmen  izine rastlanmamıştır.’’ dedi.

Beldede yaşlı bayanların başına gelenlerin kendilerini tedirgin ettiğini belirten Arı, “Dört sene önce yaşlı bir kadın meçhul kişiler tarafından tecavüze uğramış, hacca gitmek için biriktirdiği 6 bin TL parası da çalınmıştı. 83 yaşındaki yengem Fahriye Arı’nın gece yarısı ortalıktan kaybolması ve hala izine rastlanamamış olmasından dolayı, başına ne geldiği konusunda tedirgin oluyoruz. Yetkililerden beklentimiz bu tarz olayların üstüne gidilmesidir. Daha önceden çözümsüz kalan bu tür olaylar, başka kötü olayların yaşanmasına kapı aralıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Son olarak beldelerinin huzurlu ortamını sekteye uğratan bu ve benzeri olayların üstüne gidilmesi gerektiğini belirten Arı, “Bu dosyaların rafa kaldırılmaması bizim için önemlidir. Gece vakti beldenin sokaklarında dolaşıp milletin canına ve malına kasteden kişi veya kişiler var. İnsanımız bu çete benzeri kişilere karşı savunmasız kalıyor. Bizler beldemizin huzur ve sükûnete kavuşmasını istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.  (İLKHA)

 



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.