Midyat’ın 'Cennet Gülleri' artık Kur’an okuyor

Midyat’ın 'Cennet Gülleri' artık Kur’an okuyor

Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Medine-Der Dini Eğitim ve Gelişim Merkezinde eğitim gören ve 'Cennet Gülleri' olarak adlandırılan minik öğrencilerin Kur’an okumaya geçişleri nedeniyle bir program düzenlendi.

Medine-Der Kur’an kursunda eğitim  gören 4–6 yaş grubu minik öğrencilerin Kur’an-­ı Kerim’i okumaya geçişleri münasebetiyle düzenlenen programa, Medine-Der Başkanı Abdullah Gegez, Kur’an kursu idarecileri, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Kur’an’a geçen çocuklarla yakından ilgilenip onları  tebrik eden  Medine-Der Başkanı Gegez programda yaptığı konuşmada Kur’an-ı Kerim’i öğrenme ve öğretmenin önemine vurgu yaptı.

Gegez konuşmasında, “Peygamber Efendimizin ‘Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir' hadisi şerifini düstur edinmeliyiz. İslam hükümlerinin zayi edildiği, fitne ve fesadın had safhaya çıktığı bir dönemde yaşamaktayız. İslam’ın nuru kıyamete kadar devam edecektir. Bu da Yüce Rabbimizin izni ve bizlerin gayretleri ile olacaktır.” dedi.

Gegez konuşmasına şöyle devam etti.
“Peygamber Efendimizin ‘Ümmetimin en şereflisi Kur’an-ı Kerimi taşıyandır’ hadis-i şerifinin ışığında hizmet etmeye gayret ediyoruz. Amacımız  Efendimizin (sav) bu nurunu  kıyamete kadar sürdürmektir. Amacımız bu minval üzere, amel defterimizin kıyamet kadar kapanmaması için yarınımızın emanetçisi olan çocuklarımızı ve gençlerimizi Kur’an ve sünnet ışığında eğitmektir. Onları fitne ve fesatlardan, maddi ve manevi şer odaklarından korumaktır. Milli ve manevi değerlerini koruyan, büyüklerine saygılı,  küçüklerine şefkatli, topluma maddi ve manevi  faydaları olan   birey olarak  çocuklarımızı yetiştirmektir. Ebeveynler olarak üzerimize düşen, 0–6 yaşlarında karakterleri şekillenen bu yaştaki evlatlarımızı Kur'an-ı Kerim'in ahlâkı ile terbiye etmektir.” dedi.

Programda  çocukların seslendirdiği ilahiler ve okudukları Kur’an-­ı Kerim, dualarla devam etti.   Kur’an-­ı Kerim’i okumaya geçen öğrencilere yapılan pasta ikramının ardından yapılan dua ile program  sona erdi. (Süleyman Tunç- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.