Midyatlı çocuklar Kur’anı gönüllerine yazmaya koştu-video-foto

Midyatlı çocuklar Kur’anı gönüllerine yazmaya koştu-video-foto

Okulların yaz tatiline girmesiyle “Gel bu yaz, Kur'an-ı gönlüne yaz” ve “Haydi çocuklar Kur’an ayında Kur’an'la buluşalım” sloganıyla Kur'an ve ahlâk eğitimi cami ve Kur’an kurslarında başladı.

Çocukların sevinç ve coşkuyla geldikleri Kur’an kurslarında günde 3 saat haftada 5 gün Kur'an, ahlâk siyer ve ilmihal dersleri verilecek. Kurslar yaklaşık İki buçuk ay sürecek.

Kurslar hakkında açıklamalarda bulunan Hacı Kasım Altunkaya cami imamı Metin Öner Hoca, "Bu mübarek Ramazan ayında günahsız ve tertemiz çocuklara Kur'an ve ahlak eğitimi verme fırsatını verdiği için Rabbimize şükürler olsun. Bizim için bu bir şereftir. Biz 5 kişilik kadromuzla elimizden geleni yapacağız. Tek arzumuz çocuklarımızı başıboşluktan ve internet cafelerden kurtarmaktır. Bu konuda ebeveynlere daha çok görev düşüyor. Çocuklarını takip etmeleri, eve döndüklerinde çocuklarına neler öğrendiklerini sormaları, yardımcı olmaları gerekir. Okula ve kursa göndermekle iş bitmiyor. Biz elimizden geldiğince her çocukla ayrı ayrı ilgilenmeye çalışacağız." dedi.

Kursların sadece iki buçuk aylık bir süreye sığdırılmasının doğru olmadığını belirten Öner,  "Kursların yıl boyunca devam etmesi gerekir. Okuldan ayrılan çocuk beyni dolu olarak bize geliyor. Çocukların istirahat zamanına denk getirilmesi de olumsuz etkileyebiliyor. Bu konuda sadece camilerde kurs verilmesi yetersiz kalıyor. Önerimiz kurslar için okulların da değerlendirilmesi şeklindedir." diye konuştu.

Duygularını dile getiren Kur’an kursu öğrencileri, “Kur'an'ı, dinimizi ve peygamberimizin hayatını öğrenmek için geldik çok sevinçliyiz." ifadelerini kullandı. 

Kurs öğrencilerin Ahmet de, "Buraya geldiğimiz için mutluyuz. Çok güzel şeyler öğreneceğiz. İlk günümüzdeyiz. İlk sayfadan başladık. İnşallah Kur'an-ı çok güzel öğreneceğiz. Hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Herkese burayı tavsiye ediyorum. Bu camiyi yaptıranlara çok teşekkür ediyoruz." sözleriyle duygularını dile getirdi.  (Süleyman Tunç - İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.