Midyatlı gençler iftar sofrasında buluştu

Midyatlı gençler iftar sofrasında buluştu

​HÜDA PAR Midyat İlçe Gençlik Kolları tarafından verilen iftar yemeğinde, Midyatlı gençler iftar sofrasında bir araya geldi.

Ramazan ayı münasebetiyle verilen iftar yemeğine katılan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, gençlere tavsiyelerde bulunarak, gençliğin İslam davası için önemine dikkat çekti.

Hazreti Muhammed'in, “Allah beni gençlerle nasiplendirdi” hadis-i şerifi'ni aktaran Altunkaynak, Efendimizin sevdiği gençliğin özelliklerini ise şöyle ifade etti:

“13 yıllık Mekke döneminde en zorlu anlarında Peygamber Efendimizin sahip çıkan sahabelerin gençlerin olduğunu görüyoruz.  Darul Erkam’da alınan önemli kararların çoğunun gençler tarafından verildiğini görüyoruz. Ashabı Suffe tamamen gençlerden müteşekkildi. Gençliğin İslam ahlakında ve İslam kültüründe ne kadar önemli olduğunun görüyor ve şahit oluyoruz. Efendimiz, imanı iyice öğrenen iman esaslarını iyi öğrenen ve içselleştiren gençleri sever, tertipli düzenli ve disiplinli bir şekilde iradesinin hakkını veren gençleri sever, zamanını iyi değerlendiren gençleri sever. Bu gibi güzel tavsiyeleri eğer kendimize şiar edinirsek Allah’ın izniyle kurtuluşa erenlerden olacağız.” dedi.Midyat İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Abdusselam Gökçe ise Ramazan ayının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ramazanın sonuna yaklaştık. Bol bol istiğfar edip bağışlanma dilemeliyiz. Allah’u Teâlâ bize bir lütufta bulundu. Gelecek Ramazan’a kavuşacağımız belli değil. Bizler bu Ramazan ayında da günlük, haftalık, aylık, hatta ömürlük muhasebemizi yapalım. Bir sonraki ramazana kavuşamayacağımızı hesaba katarak bayrama öyle ulaşalım.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.