Midyatlılar Kudüs için toplandı

Midyatlılar Kudüs için toplandı

Dünya Kudüs Günü dolayısıyla Midyat'ta Azim-Der tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Ramazan Ayı'nın son Cuma günü, Dünya Kudüs Günü olarak ilan edilmiş olması nedeniyle Kudüs’e sahip çıkmak adına Dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinde eş zamanlı olarak basın açıklaması, yürüyüş ve toplantılar şeklinde kutlanıyor.

Mardin’in Midyat İlçesinde de Cuma namazı çıkışı camii önünde toplanan Midyatlılar, Azim-Der tarafından düzenlenen basın açıklamasına iştirak ederek Dünya Kudüs Gününü kutladılar.

Hacı Hasan Gündüz Camii önünde düzenlenen basın açıklamasını Azim-Der adına Nurettin Ayyıldız okudu.

Basın açıklamasında Kudüs’ün Siyonistlerin 60 yıla yakın bir zamandır işgal ettikleri Kudüs'e sahip çıkmak ve de Siyonist işgalinin son bulmasını sağlamak adına Özgür Kudüs davasını en gür sedayla sahiplenmek için bir araya geldiklerini ve Filistinli Müslümanlara dayanışmayı yükseltmek için toplandıklarını belirten Ayyıldız, Kudüs davasının sadece bir millet ve coğrafyanın sorunu olmadığına dikkat çekti.

“Kudüs ne sadece Arapların ne de sadece bir coğrafyanın davasıdır”

Ayyıldız, “Kudüs davası ne sadece Arapların ne sadece bir coğrafyanın davasıdır. Kudüs tüm İslam ümmetinin sahiplenmesi gereken Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın merkezinde olduğu Allah-ü Teâlânın ikramıyla bereketlenen topraklardır. Ve bu topraklar bugün Siyonist gasıpların işgali altındadır. Kudüs kaygılarımız artıyor. Gün yok ki Mescid-i Aksa’ya yönelik yeni bir saldırıyla sarsılmayalım. Dünya Kudüs günü Dünya zalimlerinin anası konumunda olan büyük şeytan Amerika'ya ve onun topraklarımızdaki sopası Siyonistlere karşı başkaldırı ve direnişi sembolize eden bir gündür.” dedi.

“Zillet elbisesi Mü’minin giyebileceği bir libas değildir”

“Bugün mustazafların müstekbirlerin kara yüzüne tükürdüğü, izzettin zillete kıyamını izhar ettiği gündür.” denilen açıklamada, “Zillet elbisesi Mü’minin giyebileceği bir libas değildir. Müslümanların içine düştükleri ihtilafları, çekişmeleri toprağa gömmek ve yeniden hep birlikte ayrılığa düşmeden feraset ve basiretle sıkıca Allah'ın ipine sarılmak gerekir. Bugün isterdik ki özgür Kudüs'ün kalbi Mescidi Aksa’da Cuma namazımızı hep birlikte kılalım. Fakat maalesef tüm dünyanın özellikle halkı Müslüman olan devletlerin kukla liderlerinin sessiz ve etkisiz zillete boyun eğmiş hallerini acılar içinde seyrediyor ve Kudüs'ün haline hep birlikte ağlıyoruz. Artık İslam düşmanlarının karşısında Allah-û Ekber nidasıyla kıyam etmenin vakti gelmemiş midir?  Kudüs Müslümanlara bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor.” denildi.

Siyonistlerin bir buçuk milyar Müslüman’ın gözüne baka baka pervasızca ve vicdansızca uyguladığı katliamların, İslam coğrafyasında ektiği fitne tohumlarının ve sebep olduğu akan kanların hesabını vermeleri gerektiği vurgusu yapılan açıklamada, “Siyonizm’e Müslümanların hesap soracakları, ehli kıble olanların İslam ümmetinin maslahatını düşünmeleri kaçınılmaz ve elzem bir hal almıştır. Umuyoruz ki Müslümanlar bu bilinçle hareket edip kederli günlerimizin son bulması için yeni bir sayfa açarlar.” ifadeleri kullanıldı.

Müslümanlar birbirlerine karşı şefkatli ve merhametli, zalim ve kâfirlere karşı şiddetli oldukları hatırlatılan açıklamada son olarak şu ifadeler kullanıldı: “Rabbimiz şahittir ki kavli dualarımızda her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanındayız yüreğimizin bir parçası olan Kudüs için her daim çırpınmaktayız. Fiili olarak zayıflığımızdan ve güçsüzlüğümüzden dolayı da Allah'a tevekkül ediyoruz. Bizler atamız Selahaddin'in sancağını bir gün muhakkak Kudüs'e tekrar taşıyacağımızı Midyat'tan tüm dünyaya haykırıyoruz. İsrail teröristleri şunu bilsin ki; demir kubbelerle çelik duvarlarla inşa ettikleri çağın Hayber’i bir gün muhakkak başlarına yıkılacaktır.”

Alana gelenler tarafından sık sık tekbir ve sloganların atıldığı etkinlikte “Kudüs ümmetin kalbidir”, “Ne biz Kudüs’süz ne de Kudüs bizsiz olur”, ”3’ü bir arada: Büyük şeytan ABD, Siyonist İsrail, İşbirlikçi Sisi”, “Kudüs kırmızı çizgimizdir”, “Sen ben yok Kudüs var” gibi sloganların yazılı olduğu dövizler taşındı.

Basın açıklamasının ardından kalabalık sessizce dağıldı. (Süleyman Tunç – İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.