Midyat’ta 28 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Midyat’ta 28 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Midyat’ta 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı birinci döneminin sona ermesiyle, 28 bin öğrenci karne aldı.

Mardin’in Midyat ilçesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 28 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren fırtına ve yağışa rağmen öğrenciler karnelerini almak için velileri beraber okullarına gittiler.

Suriyeli sığınmacıların çocuklarının da okul okuduğu Kocatepe İlk ve Ortaokulunda sabah saat 9.00 itibariyle karneler verilmeye başlandı.

Karnelerini dağıtmadan öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan öğretmenler, öğrencilerin bu iki haftayı dinlenerek geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kocatepe İlkokulu öğretmenlerinden İbrahim İşler birinci yarıyıl tatilinin başlamasıyla öğrenci ve velilere bazı tavsiyelerde bulunarak, hayırlı bir tatil geçirilmesi dileğinde bulundu.

İşler, “İyi bir dönem geçirdik. Öğrencilerimiz dinlensin, biraz televizyon izlesin, biraz öğrendiklerini tekrar etsin. Bu onların hakkı. İkinci döneme inşallah daha hazırlıklı bir şekilde gireceğiz. Ben bu vesile ile yine bütün öğrencilerimi, bütün velilerimi tebrik ediyorum. Büyük çaba sarfettiler. Bizde bu çabalarına karşılık vererek, beraber bu işi yürüttük. İnşallah ikinci dönem daha iyi olur diye düşünüyorum .”dedi

“Bu hepimizin karnesidir”

Öğrenci velileriyle kopukluk yaşamadıklarını, bununda öğrencinin durumuna olumlu yansıdığını belirten İşler konuşmasının devamında şunları kaydetti.

“Bizim velilerle irtibatımız hiç aksamadı. WhatsApp’ ta bir grup kurduk. Mesajlaşmalarımız vardı. Hemen her gün velilerimizle görüşüyorduk. Ödev verirken, öğrencileri değerlendirirken sürekli velilerimizle iletişim halinde idik. Dolayısıyla velilerimiz de o bilinçtedir. Sadece karnede geliştirilebilir bölüme bakarak öğrenciyi değerlendirmeyeceklerini biliyorlar.  Bizde öyle düşünüyoruz.  Öğrencilerin eksiklerini hep beraber ikinci dönem telafi etmeye çalışacağız. Yani burada bizim eksikliklerimiz olabilir, velinin olabilir, okulun fiziki şartlarının bir problemi olabilir. Dolayısıyla bu hepimizin karnesidir. Artımızla, eksimizle biz inşallah daha iyi bir dönem geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan veliler, çocuklarının ilk karnelerini almanın heyecanına ortak olduklarını söylediler.

Çok heyecanlı olduklarını söyleyen veliler “Tek isteğimiz çocuklarımızın daha başarılı olmasıdır.” dediler.

İLKHA















































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.