Midyat'ta 84 kuruş borcu olan abonenin elektriği kesildi

Midyat'ta 84 kuruş borcu olan abonenin elektriği kesildi

Mardin’in Midyat ilçesinde, 84 kuruş elektrik borcu nedeniyle elektriğinin kesildiğini iddia eden vatandaş, duruma tepki gösterdi.

Midyat’ta Cumhuriyet Mahallesi Fatih İlkokulu yanında bulunan ve malzeme deposu olarak kullanılan bir işyerinin, 84 kuruş borcu olması nedeniyle elektriğinin kesildiğini iddia edildi. 

Konu ile ilgili açıklama yapan işyeri sahibi Lütfü Acar, “Elektrik borcumu öğrenmek için çağırdığım DEDAŞ sayaç okuma görevlisi “91 lira ödenmemiş elektrik borcumun olduğunu” söyleyerek, elektriğimi kesti. Ben de dedim ki, böyle olmaz mağdur olacağım. ‘Hayır, keseceğiz, dilekçe ver’ dedi. Malzeme deposu olarak kullandığım işyerimde elektrik sarfiyatının bu kadar çok olmasına şaşırdım ve hemen yazılı dilekçe ile DEDAŞ şefliğine müracaatta bulundum. Başvurum üzerine görevliler yaptığı inceleme de benim “84 kuruş borcum olduğunu” söylediler. Okuyup faturalandırdıkları için 91 lirayı silecekler, ama kesme bağlama parası olan 25-30 lirayı benden alacaklar. İki gündür depom elektriksiz olduğu için gördüğünüz gibi açık durumda, hırsızlar gece gelip boşaltabilir. Beni DEDAŞ bu konuda mağdur etti.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.