Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Mardin’in Midyat ilçesinde katıldıkları çeşitli sınav ve yarışmalarda başarı gösteren imam hatip öğrencileri Midyat Belediyesi Kent Konseyi tarafından ödüllendirildi.

Çeşitli tarihlerde katıldıkları yarışmalarda başarılı olan eğitim çağındaki çocukları ve gençleri yeni başarılara teşvik etmek, motivasyonlarını arttırmak, diğer öğrencileri de başarıya özendirmek amacıyla Midyat Belediyesi Kent Konseyi tarafından ödül verildi.Tüm yarışmalarda dereye giren Midyat Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri bisiklet ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.Mardin Valiliğinin himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonunda gerçekleştirilen Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları Fen ve Matematik Yarışması, Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması ve  Peygamber Sevdalıları Vakfınca Türkiye geneli yapılan Siyer Yarışması’nda  dereceye giren Midyat Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu'nun öğrencilerine ödülleri törenle verildi.Programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ilçede 40 ortaokulunun katıldığı Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları Fen ve Matematik Yarışmalarında ilçe birincisi olan öğrenciler Furkan Gültekin, Fatma Ağırman ve Muhammed Enes Alkan'a birer bisiklet hediye edilirken, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında Mardin il birincisi olan Meryem Zelal Demir'e ve Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın organize ettiği ‘O’nu oku,O’nu yaşa Siyer Yarışmasında Türkiye birincisi olan Muhammed Enes Alkan ve Muhammed Akay'a çeşitli hediyeler verildi.

Okulda düzenlenen sosyal mesafeli törene; ilçe protokolü ile öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen ödül törenine katılan ve öğrencilere ödül takdim eden Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin yaptığı kısa konuşmada, "Bu etkinlikte emeği geçen Kent Konseyi ve okul yönetimini tebrik ediyorum. Bu çocuklarımızı yetiştiren ailelerini de kutluyorum. Geleceğimiz olan çocuklarımıza Midyat Belediyesi olarak daha önce destek verdiğimiz gibi, bundan sonra da her konuda destek vermeye devam edeceğiz." dedi.Midyat Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir ve Okul Müdürü Zeyni Ay’ın teşekkür konuşmalarının ardından öğrencilere bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi.

Öğrencilerinin gösterdiği başarılarla gurur duyduklarını ifade eden Midyat Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zeyni Ay, ödül veren Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve Kent konseyine teşekkür etti.

"Çocuklarımızı, gençliğimizi çok daha iyi yerlere taşıyacağımızın inancındayız"

Okullarının açıldığı günden itibaren birçok alanda başarı gösterdiğini belirten Ay, çocukların bu konuda gayretli, özverili ve başarılı bir performans gösterdiklerini belirterek," Çocuklarımız hemen hemen tüm aktivitelere gönüllü olarak katılıyorlar. Bu konuda çok şanslıyız. Velilerimiz de bu konuyla ilgili. İnşallah çocuklarımızı, gençliğimizi çok daha iyi yerlere taşıyacağımızın inancındayız. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz 5.Geleneksel Aziz Sancar Bilim Olimpiyatlarında ilçe birincisi olup Mardin’de yapılacak olimpiyatlarda bizi temsil edecekler, Siyer Yarışmasında 2 tane Türkiye birincimiz vardı. Bir de Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında son 2 yılın il birincisi olduk." dedi.

"Sadece akademik başarı ile yetinmek çocuklarımızı eksik bırakıyor"

Başarıya giden yolun öğrenci ve velilerle birebir irtibat halinde olunmasına dikkat çeken Ay, "Tüm öğrencilerle irtibat halindeyiz. Onlarla toplantılar yapıyoruz. Okul dışında kitap kafelerde buluşmalarımız ve farklı farklı aktivitelerimiz oluyor. Yani komple bir aileyiz. Bun anlamda aile olmanın getirisini de bu şekilde almış oluyoruz. Velilerimize çağrımız şudur. Özellikle geçmişini, tarihini ve atasını bilen bir nesil yetiştirme noktasında ellerini taşın altına koymaları gerekiyor. Sadece akademik başarı ile yetinmek çocuklarımızı eksik bırakıyor. Bu yüzden eğitimde biz şunu ilke edindik. İki kanatlı bir sistem halinde, iki kanatlı bir kuş misali hem ahlaki ve değerler eğitimi ile akademik anlamda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah şuna inanıyoruz. 20 yıl sonra Necip Fazıl Kısakürek imam hatip nesli memleketi idare edecek nesil olacaktır diye düşünüyoruz. Zaten tüm çabamız bunun içindir." diye konuştu.

"Başarıyı ödüllendirmeye devam edeceğiz"

Midyat Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir ise, "Kent konseyi olarak memleketimizde öğrencilerimizin başarısını artırmak için tüm sınav ve branşlarda başarı gösteren öğrencilerimizin motivasyonunu artırabilmek için bizler de dereceye giren öğrencilerimizin bu gibi etkinliklerde daha da başarılı olmaları için ödüllendirmek için bu tür programları yapıyoruz. Bugünkü programımızda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizi takdir ederek, hem okullarını ve öğretmenlerini ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü Midyat’ın bu başarısını tebrik etmek ve öğrencilerimizi onore etmek adına bu tür hediyeleri verdik ve her zaman vermeye devam edeceğiz inşallah." dedi.Öğrenci velisi Cengiz Gültekin, "Bir baba için bu en mutlu andır. 7. sınıftaki çocuğumuz Muhammed Furkan Gültekin, Midyat geneli düzenlenen Aziz Sancar Bilim Olimpiyatlarında birinci oldu. Onları yetiştiren okul yönetimini ve öğretmenlerini canı gönülden tebrik ediyorum. Bundan sonra inşallah bu çocuklar geleceğin mimarları olacaktır ve onları da tebrik ediyorum. "dedi.Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın düzenlediği Siyer Yarışmasında Türkiye Geneli birincilerinden olan Muhammed Enes Alkan, " Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlediği Siyer Yarışmasında birinci olduğum için ödül aldım. 2 yıldır bu yarışmaya katılıyorum. Yarışmayı düzenleyenlere ve bize ödül verenlere teşekkür ediyorum." dedi.Aziz Sancar Bilim Olimpiyatlarında Midyat birincilerinden Muhammed Furkan Gültekin, " Bu sene Aziz Sancar Olimpiyatlarına takım olarak katıldık. Midyat’ta birinci olduk. Mardin’de de yapacaktık ama,coronavirus etkiledi bizi. İnşallah Mardin’de de kazanırız. Yarışmayı düzenleyen ve ödül verenlere teşekkür ediyorum. Bana Belediye Başkanı tarafından bisiklet verildi. Güzel bir yarışmaydı. Bu tür yarışmaların çoğaltılmasını istiyorum." dedi. Aziz Sancar Bilim Olimpiyatlarında Midyat birincilerinden Fatma Ağırman da çok mutlu olduğunu ve güzel bir yarışma olduğunu ifade etti.Bisiklet alan öğrenciler törenin ardından okul bahçesinde ilk turlarını attılar.

İLKHA


Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Midyat’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.