Midyat’ta Berat Kandili dualarla ihya edildi

Midyat’ta Berat Kandili dualarla ihya edildi

Ramazan ayının müjdecisi olarak bilinen Berat Kandili, Mardin’in Midyat ilçesinde yapılan programla idrak edildi.

Ramazan ayının müjdecisi olarak bilinen Berat Kandili, Mardin’in Midyat ilçesinde Müftülüğün düzenlediği programla idrak edildi.

Berat Kandili nedeniyle Midyat Müftülüğü tarafından Hazreti Nebi (Bipa) Camii'nde program düzenlendi. Yatsı namazını müteakiben Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlit, kasideler ve Salavat-ı Şerifeler okundu. Programda İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik gecenin önemi ile ilgili kısa bir vaaz verdi. Bilik vaazında "bu geceyi ömrümüzün son gecesi gibi görüp ona göre bir muhasebe yapıp günahlarımızdan beraatlarımızı Allah’tan istememiz gerektiğini" söyledi.
Program İlçe Vaizi İdris Yıldırım’ın duasıyla son buldu.

Gece ile ilgili İLKHA ya konuşan vatandaşlar ise Berat Kandili’nin İslam ümmetinin kurtuluşuna ve günahlardan arınmaya vesile olması niyazında bulundular.

İlçe Vaizi İdris yıldırım, ”Öncelikle Berat Kandili'nin tüm İslam âlemi için mübarek olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Tabi Berat beri olmak, temiz olmak demektir. Gönlümüzün, kalbimizin, beynimizin, tüm benliğimizin günahlardan, şirkten ve küfürden arındırılması anlamına geliyor. Rabbim bu gecelerin manevi bir kandil olup günlerimizi ve gönüllerimizi aydınlatmasına ve bu şekilde beri bir şekilde ömrümüzü vefa etmemize vesile kılsın.” dedi

Raşit Çirik, "Tüm Müslüman âleminin Berat Kandili mübarek olsun. Tüm Müslümanların bu gecede dua da bulunmaya, namaz ve zikre davet ediyorum. Herkese hayırlı kandiller diliyorum.” dedi

Abdurrahim Engin, “Bu mübarek gece herkese hayırlı, uğurlu ve mübarek olsun. Allah bizi bu gecenin ecrinden mahrum etmesin. Allah hepimizi muvaffak etsin.”

Abdurrrahman Yıldız, "Beraat kandiliniz mübarek olsun. Ümmeti Muhammed’in, cümle İslam âleminin Berat Kandili'ni tebrik ediyoruz. Rabbimize şükürler olsun bizi bu mübarek geceye, mübarek aya tekrar ulaştırdı. Allah’ım Receb Ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı kıl ve bizi Ramazan-ı Şerif'e ulaştır. Bu şekilde Allah’a dua ediyoruz. İnşallah ulaştırır. Rabbim Suriye, Mısır, Filistin, Irak ve tüm İslam dünyasındaki kardeşlerimize de bu aya huzurlu bir şekilde ulaştırmayı nasip eylesin.” dedi.

Cami çıkışında hayırseverler tarafından cami cemaatine ikramlarda bulunuldu. Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mardin Masa ekibi kandil simidi dağıttı.

İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler