Midyat’ta binlerce öğrenci ders başı yaptı

Midyat’ta binlerce öğrenci ders başı yaptı

Mardin’in Midyat ilçesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk gününde 30 bin öğrenci ve bin 600 öğretmen ders başı yaptı.

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Mardin’in Midyat ilçesindeki binlerce öğrenci sabahın erken saatlerinde okullarının yolunu tutular.

Eğitim öğretimin başlangıcı nedeniyle Midyat İstiklal İlkokulunda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Levent Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Eğitim Birsen Başkanı Hüseyin Yücel, bazı okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Kaymakam Tekin, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:

"Bizim zenginliğimiz, her şeyimiz, varlıklarımız şu gördüğünüz evlatlarımızdır. Bunlar geleceğin öğretmeni, doktoru, askeri, polisi, subayı ve her şeyi olacaklar. Şimdi de bizim her şeyimizdirler. İşte çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamak ve ülkeyi daha iyi bir şekilde ayakları üstünde durması için eğitimlerine dikkat etmemiz gerekir. Bu nedenle hepimizin başta aileler olmak üzere, eğitim camiası çocuklarımızın eğitimine gereken önemi vermeliyiz. Üstümüze düşeni yapmamız önem arz ediyor." dedi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu programın ardından Kaymakam Tekin ve beraberindekiler birinci sınıfları gezerek çocuklar ve aileleriyle sohbet ettiler. Kaymakam Tekin, Suriyeli yetim öğrencilerle özel olarak ilgilendi.

İLKHA’ya  konuşan Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay  ise yeni eğitim-öğretim yılına yeni bir bakan ile başladıkları için heyecanlı olduklarını ifade ederek şunları söyledi.

Altay,"2018-2019 eğitim-öğretim yılı başladı. Öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ve onları geleceğe hazır hale getirmek için uğraşıyoruz. Öğretim kadromuzla öğretmenlerimizle fedakârca çalışmalarımız olacak. Daha önce hazırlıklarımız olmuştu. Herkese hayırlı olsun başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Midyat’ta 124 okulda yaklaşık 30 bin öğrenci ve bin 600 öğretmenle eğitim-öğretime başladıklarını ifade eden Altay, "İnşallah mevcut imkânlarımızı en iyi şekilde kullanıp öğrencilerimizi iyi bir şekilde yetiştireceğiz. Her sezon her başlangıç yeni bir heyecan demektir. Yeni bakanımızın söylemleri hepimizde bir heyecan oluşturdu. İnşallah güzel icraatlar olacağına inanıyoruz. Öğrencilerimize daha kaliteli ve nitelikli bir eğitim vereceğiz inşallah." diye belirtti.

Öğrenciler ise çok heyecanlı ve  sevinçli olduklarını, tatilde arkadaşlarını çok özlediklerini ifade ettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler