Midyat’ta depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı

Midyat’ta depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, Midyat Belediyesi ve Midyat Kaymakamlığı öncülüğünde ilçede yardım kampanyası başlatıldı.

“Elazığ Geçmiş Olsun, Midyat Halkı Yanında” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına STK’lar da destek verecek.Belediye Meclis salonunda kent konseyi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından basın açıklaması yapıldı. 

Yapılan toplantının ardından Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri, deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara şifa dileyen İleri, “Elazığ depremindeki vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmak, yaralarını sarmak için Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’in talimatlarıyla, Midyat Kaymakamı Sayın Tekin Dündar’ın destekleriyle, Belediyemiz önderliğinde, Midyat geneli diğer resmi kurum ve STK‘lar ile iş birliği yapılarak bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Bu yardım kampanyası kapsamında; Estel Zabıta Bürosu (Estel Hanı), Midyat Zabıta Bürosu (Midyat Dörtyol), Midyat Belediyesi (Zabıta Ek Bina), Sosyal Market (Estel Taziye Evi Yanı), Bahçelievler Mahallesi Çay Bahçesi Yanındaki Bina’da toplama noktalarına oluşturuldu.” dedi.

Açıklamanın sonunda yapılacak yardımların listesini belirten İleri, “Kuru gıda, erzak, battaniye, ısıtıcı, yatak, nevresim, yorgan, yastık, giyim, hijyen ve temizlik maddesi, çocuk maması, barınma malzemeleri ve diğer insanı yardımlar TIR'lar ile deprem bölgesine ulaştırılacak. Elazığ Geçmiş Olsun, Midyat Halkı Yanında sloganıyla başlattığımız bu kampanyaya Midyat halkının desteğini bekliyoruz.” dedi.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.