Midyat'ta fırtına elektrik direklerini devirdi

Midyat'ta fırtına elektrik direklerini devirdi

Mardin'in Midyat ilçesinde fırtına elektrik direklerini devirdi. 60 köy enerjisiz kaldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Mardin, Batman ve Şırnak illerinde etkili olan olumsuz hava koşulları Mardin’in Midyat ilçesinde elektrik şebekesini vurdu.

İlçede fırtına nedeniyle aralarında TEİAŞ’a (Türkiye Elektrik İşletim A.Ş.) ait yüksek gerilim hattını taşıyan direklerin de bulunduğu onlarca elektrik direği devrildi, hatlar koptu. Onlarca merkezin elektriği kesildi.

Edinilen bilgiye göre, Midyat kırsalında dün öğleden sonra etkili olan yağış ve fırtına yüzünden ilk belirlemelere göre TEİAŞ’a ait 2, Dicle Elektrik’e ait ise 15 elektrik direği devrildi. Direklerin devrilmesi nedeniyle ilçe merkezi ve kırsaldaki 60 mahalleye enerji taşıyan iletim hatları koptu.

Yaşanan bu durum nedeniyle Midyat ilçe merkezi ve kırsalındaki yerleşim birimleri enerjisiz kaldı.

Midyat’ın bir kısmına elektrik verildi

DEDAŞ ekipleri, bir yandan elektrik şebekesinde hasar tespiti yaparken, diğer yandan başta ilçe merkezi olmak üzere elektriği bulunmayan yerleşim birimlerine enerji vermek için çalışma başlattı.

Akşam saatlerinde Midyat ilçe merkezinin bir bölümüne tek fazdan elektrik verilirken, geriye kalan yerlere de enerji verilmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler