Midyat'ta gençler dövüş sanatlarını öğreniyor

Midyat'ta gençler dövüş sanatlarını öğreniyor

​Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyet yürüten Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki çok amaçlı spor salonuna gelen çocuk ve gençler dövüş sanatlarını öğreniyor.

Midyat Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki çok amaçlı spor salonuna gelen çocuk ve gençler dövüş sanatlarını öğreniyor.

Kick boks, voleybol, basketbol, karate, tekvando, futbol, tenis ve atletizm gibi spor dallarında Midyat Halk Eğitim Merkezi desteğiyle yaklaşık 300 kişi spor yapıyor.Spor salonunun muhtelif yerlerinde "Sporcunun ahlaklısı bir değerdir", "Spora eğitimli bir devlet asla yorulmaz" şeklindeki yazılarla ahlaka vurgu yapılırken gençler spora teşvik ediliyor.

Spor merkezinde yapılan faaliyetler hakkında konuşan  Midyat Gençlik Hizmetleri  ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç, spordan önce ahlak ve edep geldiğini bu konuda hocaların çocuklara ders verdiklerini söyledi.Tunç, "Şu anda kadrolu atletizm hocamız var. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde şu anda voleybol, kick koks, karate, zaman zaman tekvando, yine Halk Eğitim işbirliğiyle yaklaşık 300 öğrencimiz şu anda faal olarak spor yapmaktadır. Sporla birlikte bizim hocalarımız sağ olsunlar ahlak ve edep dersi çocuklara veriyorlar. Zaten spordan önce ahlak gelir. Ahlak, çok önemli. Gerçekten ahlaki yozlaşma had safhada. Yani ağırlığı ona vermemiz lazım ve bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda birkaç eksiğimiz var ama Allah'a şükür 15-20 gün sonra basketbol hocamız da gelecek. 2 tane spor uzmanımız gelecek. Okulları gezerek spora ehil olanları spor taraması yapılarak yeteneği olanlar keşfedilecek. Önümüzdeki dönemlerde burası çok daha yoğun olacak." dedi."Salonumuz artık ihtiyaca cevap vermiyor"

Gençlere spora gelmeleri için tavsiyelerde bulunan Tunç, rağbetin artması nedeniyle salonun mevcut sporcu sayısını artık kaldıramadığını ve eksik kaldığını belirterek şunları kaydetti:"Ancak şu anda salonumuz artık ihtiyaca cevap vermiyor. İlçe büyümüş, artık kaldırmıyor. Salon talebimiz oldu. Sayın Bakanımız söz verdi inşallah, o da olacak ileride.  Kaymakamımız ve İl Müdürümüzün desteğiyle ileride bir kompleks kurmayı düşünüyorlar. Ama gerçekten şu an Gençlik ve Spor Merkezimiz kaldırmıyor artık.  Bu öğrencilerimiz hem ahlak hem spor hem yetenek öğreniyor. Gençlere tavsiyemiz, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, spor alanımız 24 saat açık gençlik merkezi ile birlikte 24 saat açıktır diyebiliriz. Gece geç vakitlere kadar açığız, gerekirse sabaha kadar açık kalırız. Yeter ki istek gelsin. Bütün gençlerimizi spora davet ediyorum. Burada hem sporlarını yaparlar hem manevi hem bedenin sağlığı için önemli şeylerdir.""Hedefimiz Midyat’tan bir kick boks şampiyonu çıkarmak"Spor salonunda yaklaşık 30 kişiye eğitim veren Kick Boks Antrenörü Mustafa Özel ise çocuklara kicboks dersi ile beraber ahlak dersi verdiklerini, hedeflerinin Midyat’tan bir kick boks şampiyonu çıkarmak olduğunu ifade etti.

"Midyat'tan bir şampiyon çıkarmak istiyoruz"Özel, "Yaklaşık 20 yıldır bu mesleği yapıyorum. Öncelikle Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, İlçe Gençlik Merkezi Ve Spor Müdürümüz Hüseyin Tunç’a bu fırsat ve yer tahsisi için çok teşekkür ediyorum.  Halk Eğitim Merkezi bünyesinde burada çocuklara yönelik ücretsiz kick boks kursu açtık.  Bir nebze de olsa çocuklara faydalı olmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızı yetiştirmek, onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak, onları spora teşvik etmek… Her spor dalının faydası vardır, ama kick boksun ayrı bir faydası var. Vücut için olsun ahlaken olsun çocuklarımız bu sporu çok seviyorlar. Programımız inşallah yakın bir zaman içinde müsabaka hazırlamak. Bir gösteri maçımız olacak. Ondan sonra artık lisansları verip müsabakalara hazırlanacağız. Türkiye Kick Boks Şampiyonası için inşallah Midyat'tan bir şampiyon çıkarmak istiyoruz.  Allah izin verirse bu konuda sporcularımıza her türlü desteği vereceğiz." dedi.

"Hem spor yapıyoruz hem ahlaklı olmayı öğreniyoruz"Kick boks kursuna devam eden çocuklar ve gençler ise sadece spor değil hocalarının katkılarıyla ahlak dersi öğrendiklerini ve bu spor sayesinde bazı kötü alışkanlıklarını bıraktıklarını söylediler.

Kick boksun yanında ahlakı ve edebi öğrendiklerini ifade eden İlyas Zerey, "3 ay önce bu spora başladım ve buraya geliyorum. Sadece vücut için değil. Hocalarımız, ahlakı, edebi, saygıyı öğretiyor. Bu süre zarfında çok şey öğrendik. Burada öğrendiğimiz sadece birkaç hareket, tekme, yumruk vurmak değil. Böyle bir alanda öğrendiğimiz birçok şey vardır. Kick boksta hocamız bize öğretti ki, sokakta hemen kavga etmeyeceksin; ahlaklı olacaksın ve sadece kendini savunacaksın." ifadelerini kullandı.Spor sayesinde sigarayı bıraktığını belirten Recep Duruş, "Üç aydır buraya geliyoruz, hocamız güzel şeyler öğretiyor. Kick boksla ilgili sol kroşe, sağ kroşe, sağ-sol tekmeyi öğrendik. Her türlü sporları bize öğretiyor. Spor yapmadan önce idman yapıyoruz. Hem bedenen hem ahlaken çok şeyler öğreniyoruz. Spordan önce ahlak öğretiyor. Sağlık açısından çok faydalı spordur. Sigara önceden içiyorduk ama şimdi içmiyoruz. Başka maddeleri kullanan arkadaşlar vardı, şimdi bıraktılar. Spor sayesinde, hocamız sayesinde. Bu sporu herkese tavsiye ediyoruz. Ahlak ve sağlık açısından bedenimize sağlıklı bir spordur. Biz burada hem spor hem ahlak öğreniyoruz." diye konuştu.

Hocalarından sporu ve ahlakı öğrendiğini söyleyen  Ahmet Akdeniz, "Hocamız burada hem ahlakı, hem  burada hareketleri  öğretiyor. Bedenimiz için iyi şeyler öğretiyor. Bunların dışında ahlakı, dinimi onları öğrendim. Mesela bedenim ağırdı, şimdi hafifledim. Kötü alışkanlıkları olanlar spor sayesinde terk ediyorlar. Herkese tavsiye ediyorum. Bunun yaşı boyu falan yoktur."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler