Midyat'ta iki proje hayata geçiriliyor

Midyat'ta iki proje hayata geçiriliyor

​Mardin'in Midyat İlçesinde yapılması planlanan fakülte ile Polis evi bina yapım ve restorasyon projeleri hayata geçiriliyor.

Mart 2020'de Midyat'ta kurulması kararlaştırılan Artuklu Üniversitesi Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi idari hizmet binası ile bombalı saldırıda büyük ölçüde zarar gören eski ilçe emniyet binasının Polis Evi olarak restore edilmesi projeleri tamamlanarak ihale süreçleri başladı.

Midyatlı iş adamı Mahsum Altunkaya fakülte binası yapımını üstlendi

Fakültenin erkek ve kız yurt binalarının yapımını Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'in üstlenmesinin ardından Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Midyatlı iş adamı Mahsum  Altunkaya da Birlik olarak Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasının yapımını üstlendi.

Midyat'a önemli bir yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Toplantıya katılan DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesindeki Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasının yapımını Birlik olarak üstlendiklerini ifade etti.Altunkaya, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan'ın himayelerinde Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin binasını Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği inşa ettirecek olup söz konusu fakülte Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi adıyla eğitim verecektir." dedi.

Multidisipliner Fakülte

Altunkaya, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Pekcan ile emeği geçenlere de teşekkür ederek, "Ülkemizin kalkınması, sanayimizin gelişmesi, gençlerimizin nitelikli eğitim alabilmesi için elbette ülke olarak, millet olarak, vatandaş olarak hepimizin önceliği eğitim olmalıdır. 27 Mart 2020 tarihli ve 2319 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla kurulan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi, bünyesinde yer alan Moda ve Tekstil Tasarımı, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Peyzaj bölümlerine ilaveten kurulacak Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Ambalaj Tasarımı gibi gıda sektörü ile ilgili diğer bölümlerin yer alması ile multidisipliner(bir arada olmanın farklılığı)  bir fakülte hüviyeti taşımaktadır." diye belirtti.

Fakültenin ismi,  'Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi' olacak

Midyat'a kurulacak olan fakültenin, bölgenin kalkınmasına olumlu katkı yapacağını da vurgulayan Altunkaya şöyle devam etti: "Fakültenin, bölgemizin tüm birikiminin daha yüksek seviyede üretime ve ihracata dönüştürülmesi için gereken nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi açısından önemli bir işlev göreceği kuşkusuzdur.  Bu nedenle Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan'ın himayeleri ve büyük destekleriyle Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyelerimizin oy birliğiyle aldığı kararla söz konusu fakülte için ihtiyaç duyulan modern bir bina inşa edilecek. Önümüzdeki günlerde Midyat Kaymakamı Sayın Tekin Dündar, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Mardin Valisi Sayın Mahmut Demirtaş'ın katılımıyla ortak bir protokol imzalanacaktır. Söz konusu protokolün ardından fakülte binasının inşaatına başlanacak ve yeni fakültemiz Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi adıyla hizmet verecektir." dedi.

Eski emniyet binası restore edilerek polis evi olacak

Midyat'ta hayata geçirilecek bir diğer projede ise eski emniyet binası restore edilerek polis evi olarak hizmet verecek. 5 yıl önce Haziran ayında PKK tarafından yapılan bombalı saldırıda büyük ölçüde zarar görerek kullanılamaz hale gelen eski ilçe emniyet binası yeniden restore edilerek polis evi olarak hizmete kazandırılacak.

"En kısa sürede ilgili protokoller imzalanarak fakülte binası ve yurt yapımına başlanacaktır"

Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin kurulması kararı alınmasının ardından fakülte ve yurt binalarının yapımını üstlenenler için bir teşekkür mesajı yayınlayan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar fakülte ve yurt binalarının protokollerinin imzalanarak yapımına başlanacağını duyurdu.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar ise, "27 Mart 2020 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile kurulan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasının yapımı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından 2021 yılında yapılıp Artuklu Üniversitesine teslim edilecektir. Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan'a, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Sayın Mahsum Altunkaya'ya ve emeği geçen herkese ilçemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin de  "İçişleri Bakanlığımız nezdinde yaptığımız girişimler sonucu Midyat Polis Evi projesinin ihalesi gerçekleştirildi. Kısa bir süre sonra yapımına başlanarak, hizmete açılacaktır. Ayrıca Midyat'ta Sanat ve Tasarım Fakültesi açılacak olması, ilçemizin eğitim alanında atağa kalkmasına neden olacak." dedi. 


Midyat'ta iki proje hayata geçiriliyor

Midyat'ta iki proje hayata geçiriliyor

Midyat'ta iki proje hayata geçiriliyor

Midyat'ta iki proje hayata geçiriliyor

Midyat'ta iki proje hayata geçiriliyor

Midyat'ta iki proje hayata geçiriliyor

Midyat'ta iki proje hayata geçiriliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler