Midyat'ta ilk doğalgaz meşalesi yakıldı

Midyat'ta ilk doğalgaz meşalesi yakıldı

Mardin'in Midyat ilçesinde doğalgaz 1.etap alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından doğal gaz ateşi yakıldı.

Midyat ilçesinin Düzoba Mahallesinde düzenlenen törende, doğalgazın hizmete girmesi nedeniyle sembolik olarak doğal gaz meşalesi yakıldı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin burada yaptığı açıklamada, artık Midyat'ın doğalgaz ile ısınacağını ve bugünün kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Şahin, "31 Mart mahalli seçimlerinde Mardin'e teşrif eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, meydanda bizlere şunu söylemişti. 2019 yılı içerisinde Midyat ve Savur'a doğalgaz bağlanacak. Allah'a çok şükür bugün buraya gelmemizin sebebi Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanda verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğu ile hep bir aradayız. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez'e, BOTAŞ Genel Müdürlüğü yetkililerine, doğalgaz firmasına ve bu işte emeği geçen işçi kardeşlerime şahsım ve Midyat halkı adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

"İnşallah en kısa sürede tüm Midyat doğalgaza kavuşur"

Midyat Kaymakamı Tekin Dündar ise, doğalgazın Midyat için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, "İnşallah Midyat'ımız daha temiz bir enerji ile ısınacak. Daha temiz bir enerji ile mutfak ihtiyacını karşılayacak. Ve inşallah kazasız belasız tüm Midyat en kısa sürede bu doğalgaz nimeti ile buluşmuş olacak." diye konuştu.

Doğalgaz firması Bölge Müdürü Abdurrahman Tuncer, Kaymakam Tekin Dündar ve Belediye Başkanı Şahin'e bilgi verdi. Daha sonra sembolik olarak doğalgaz meşalesi yakıldı.

Törene ayrıca; Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Belediye Başkan yardımcıları Servet Yücel Oğuz, Şehmus İleri, Metin Kutlu, Abdurrahim Çelik, AK Parti İlçe Başkan Vekili Atilla Yarış ve çok sayıda davetli katıldı.

İLKHA


Midyat'ta ilk doğalgaz meşalesi yakıldı

Midyat'ta ilk doğalgaz meşalesi yakıldı

Midyat'ta ilk doğalgaz meşalesi yakıldı

Midyat'ta ilk doğalgaz meşalesi yakıldı

Midyat'ta ilk doğalgaz meşalesi yakıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.