Midyat’ta kurbanlıklar alıcılarını bekliyor

Midyat’ta kurbanlıklar alıcılarını bekliyor

Mardin’in Midyat ilçesinde kurban pazarlarında görücüye çıkmaya başlayan kurbanlıklar, artan şiddet olayları ve yükselen et fiyatları nedeniyle alıcı bulmakta zorlanıyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Midyat Ortaçarşı Mahallesi’ndeki hayvan pazarında görücüye çıkan kurbanlıklar; şiddet olayları, şehir dışından alıcının gelmemesi, piyasanın durgunluğu ve et fiyatlarındaki artış gibi sebeplerden dolayı alıcı bulamıyor.

Hayvanlar genellikle diğer şehirlere götürülmek suretiyle satılabiliyor. Fiyatları yüksek bulan alıcılar ise uzun pazarlıklar sonucu ancak kurbanlık alıyorlar. Bu yılki büyük ve küçükbaş kurbanlıkların fiyatları 300 TL ile 3000 TL arası değişiyor. Kurban için genellikle büyükbaş hayvanların tercih edildiğini söyleyen satıcılar, bu durumda küçükbaş hayvanlarının ellerinde kalacağını dile getirdiler.

Küçükbaş kurbanlık satıcısı Murat Naz, kurban satışları hakkında şunları söyledi: “Satışlarımız ağır gidiyor şu an, genellikle kasap ve tüccarlara hayvan satıyoruz. Kurbanlık olarak tek tük gidiyor. Masraflarımızdan dolayı fiyatlarda ucuzluk bizi kurtarmıyor. Herkes fiyatların düşmesini bekliyor. Kurban için alanlar uzun pazarlıklar yapılıyor. Bir yıldır hayvanları besliyoruz, masrafımız çok satışlarımız azdır. Umudumuz bayrama yakın satışların artmasıdır.”

İsmail isimli başka bir hayvan satıcısı ise “Daha siftahımız yok. Yabancı alıcı da gelmiyor. Altı ay bir hayvanın bakımını yapıyoruz. Yem fiyatlarının yüksekliğinden dolayı masrafımız 250 TL’yi buluyor. Piyasa durgun, vatandaş sıkıntı çekiyor. Et fiyatlarındaki istikrarsızlık hem bizi hem de alıcıyı zor durumda bırakıyor.” dedi.

Kurban pazarındaki yoğunluğa rağmen satışların istenilen seviyeye ulaşmadığı belirtilirken, haftanın bir günü açılan kurbanlık pazarındaki satışların bayrama yakın artacağı bekleniyor. (Süleyman Tunç-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.