Midyat’ta öğrencilerin çamur çilesi bitmiyor

Midyat’ta öğrencilerin çamur çilesi bitmiyor

Midyat Vali Kemal Nehrozoğlu İlk ve Ortaokulu öğrencileri, okul yollarının çamur deryası olması nedeniyle mağduriyet yaşıyor.

Mardin’in Midyat ilçesindeki Vali Kemal Nehrozoğlu İlk ve Ortaokulu yolunun, yağışlı havalarda çamur deryasına dönmesi öğrencileri mağdur ediyor.

Vali Kemal Nehrozoğlu İlk ve Ortaokulu öğrencileri, her yağışlı havada okula gitmek için çamur deryasıyla savaşıyor. Veliler, yaşanan sıkıntının okulun eğitim- öğretime başladığı 2002 yılından bu yana devam ettiğine dikkat çektiler.

Söz konusu okul öğrencilerinin her yıl yağışların başlamasıyla çektikleri çamurlu yol çilesi bir türlü sonlandırılmıyor. Bin 300 öğrencili okula gelen yolların çamur deryasına dönüşmesine öğrenci, öğretmen ve velilerin tepkisini çekiyor.  

Yaşanan mağduriyete tepki gösteren veliler, “Burası ne Midyat’ın ücra bir köyü ne de dağlık bir alan. Bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Öğrencilerin ayakkabıları çamurdan görünmüyor, hepsinin de ayakları sırılsıklam. Bu çocuklar bu şekilde sürekli hastalanıyorlar. Artık kimin yetki alanında ise bu yolun derhal yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştular.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.