Midyat'ta Peygamber sevgisi engel tanımadı

Midyat'ta Peygamber sevgisi engel tanımadı

Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğine sağanak yağmura rağmen katılanlar, söz konusu Peygamber olunca değil rahmet yağmuru hiçbir şeyin kendilerine engel olamadığını ifade ettiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfının Mardin’in Midyat ilçesinde “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen  "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğine katılan halk, toplum olarak Efendimizin önderliğine ve sünnetine her zamankinden daha çok ihtiyaçlarının olduğunu ifade ettiler.

Peygamber Sevdalıları Midyat Koordinatörlüğünün organize ettiği etkinlik, dün saat: 13.30’da otogar yanı miting alanında yapılmıştı.

Programın başından sonuna kadar sağanak yağmura rağmen alanı terk etmeyen halk, duydu ve düşüncecilerine İLKHA muhabirleriyle paylaşarak, söz konusu Peygamber olunca hiçbir değil rahmet yağmuru şeyin kendilerine engel olamadığını ifade ettiler.

Etkinliğe katılan Rüstem Şayık, “Yağmur yağmasına rağmen insanlar alana gelmeye devam ediyor. İnşallah tüm coşkusuyla bu etkinlik başlayacak, devam edecek ve sona erecektir. Muhammedî sevdanın önünde ne yağmur ne de hiçbir şeyin engel olamayacağını bu meydanda herkese göstereceğiz.” dedi.

Yağmurluk giyerek etkinliğe gelen Muzaffer Demir ise “Yağmur Allah'ın lütfudur elhamdülillah. Tüm Müslümanların gelmesi gerekir. Hazret Muhammed rahmet için gelmiştir. O rahmet peygamberidir. Bugün O'nun kutlu doğumudur. İnşallah bizde onun rahmetini diliyoruz. Maşallah etkinliğe çok kişi geliyor. Allah Müslümanları uyandırsın inşallah.” dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Said Aydoğdu, “Peygamber Efendimizin mevlididir. Müslümanların hepsi kardeştir. Dünyanın dört bir tarafında ne kadar Müslüman varsa birleştikleri zaman müşrikler bizi yenemez. İslam’ı alt edemezler. 124 Bin peygamber için Hazreti Muhammed Aleyhisselam ahir zaman peygamberidir. Peki, o niye bir kişi idi ama müşrikler onu yenemiyorlardı. Bugün de eğer Müslümanlar bir olsalar ve Peygamberimizin sünnetini takip etseler ve bir kişi bile meydana çıkarsa müşrikler onu yenemez.” dedi.

Hayrettin Alpaydın, “Allah kabul etsin. Allah rızası için geliyoruz. Kur'an ve Sünnete tabi olmamız gerekir.” diye konuştu.

Mesut Kul da “Bu programa katılmamızın gaye ve maksadı Peygamber efendimizin hayatını anlatmaktır. Elhamdülillah çok sevinçliyiz. Bu programlar gün be gün artacak inşallah. Peygamberimizin hayatı ve davasını milletimiz anlayacak ve bir daha Kur'an ve onun sünneti etrafında uyanacak ve birleşecekler. Çok sevinçliyiz. Allah bizi Mevlidin hayır ve bereketin mahrum etmesin. Ve bu milletin yolunu tekrar Kur'an ve Sünnete döndürsün ve uyanışa vesile olsun inşallah.” dedi.

Abdurrahman Seyhan, “Bu yağmur da Peygamber aşkı ancak bu kadar olması gerekiyor. Peygamber Sevdalıları hiçbir şey dinlemeden elhamdülillah Türkiye’nin hemen her yerinde bu güzel adımları atıyorlar. Yani insanlık ancak Peygamber efendimizin hayatı ve Sünneti seniyesine sarılmakla ancak kurtulur. O’nun dışında herhangi bir kurtuluş yolu yok. Biz böyle biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ferit Dengiz de “Yağmura rağmen programa geldik. Çok iyi olacak inşallah. Şimdi Hazreti Peygamber dedin mi diller lal oluyor. Yağmura ve kara rağmen vatandaşlar gelir. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Allah'a şükür ki bu da (yağmur) rahmettir.” dedi.

Ramazan Ürün, “Yağmur ve Mevlid beraber başladı. Bu da Allah'ın bir lütfu ve rahmetidir. Keşke hava güzel olsaydı. İnsanlar gelebilselerdi. Çok sevinçliyiz.” dedi.

İbrahim Yeşilyurt, "Çok heyecanlıyım. Allah programı yapandan razı olsun. Her zaman katılmaya çalışıyoruz. Böyle etkinliklerin sürekli ve her yerde olması gerekir. Bu tür etkinliklere gelenler gerçekten çok duygulanıyorlar. Ben de çok duygulandım ve sevinçliyim.” Diye konuştu.

Halime Tunç, “Peygamber aşkı ve Allah için onun mevlidi için geldik. Yağmur da, dünya ve ahirette bizim için güzeldir. Allah'a çok şükür… Biz Müslümanız ve dindarız. Allah için geldik.” diye konuştu.

Yaralı bacağıyla ve yağmura rağmen etkinliğe katılan İbrahim Tunç, da “Tenimizde can taşıdığımız müddetçe Peygamber Efendimizin mevlidine katılacağız. Kaçırmak mümkün mü? Müslümanların gölgesini artırmasak olur mu? Elhamdülillah. Yağmur da Allah'ın rahmeti, etkinlikte onun Peygamberinin davasının tebliğidir. Bundan daha güzel bir şey var mı?” dedi.

Mehmet Kardaş, “Nusaybin'den geldik. Yağmur var ama o da nimettir, rahmettir. Allah için geldik. Allah hepimizi af etsin. Tüm dünya Müslümanlarına Allah merhamet etsin.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.