Midyat'ta sağanak su baskınlarına neden oldu

Midyat'ta sağanak su baskınlarına neden oldu

​Mardin'in Midyat ilçesinde sağanak yağış sonrası ev ve işyerlerinde su baskınları yaşandı, cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Vatandaşlar altyapı yetersizliğinden şikayet etti.

Midyat'ta sağanak yağış nedeniyle onlarca ev ve işyerlerini su basarken cadde ve sokaklar gölete döndü. Bazı vatandaşlar yaşanan su baskınları nedeniyle evlerinde mahsur kaldı.

Midyat'ın Cumhuriyet, Gölcük, Seyitler, Bağlar ve  Bahçelievler mahallelerinde bodrum katlarını ve  bazı yolları su bastı. Yaşanan su baskınları nedeniyle ev ve işyerlerindeki eşyaları zarar gören vatandaşlar, altyapı yetersizliğinden şikayet etti.

Bağlar Mahallesi'nde yeni yapılan yolun dere yatağında olması ve menfezin yapılmaması nedeniyle yolun üst tarafında kalan bölgede yaklaşık bir buçuk metre su birikintisi oluştu ve binaların alt katlarını su bastı.

Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Gece yarısı evlerine dolan su baskını  nedeniyle evden güçlükle çıktıklarını ifade eden vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi.Gece boyunca devam eden yağış nedeniyle evlerinde Bağlar Mahallesindeki bazı apartman sakinleri binada mahsur kaldı. Cumhuriyet Mahallesinde evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, botlarla kurtarıldı. Bazı öğrenciler ise evden çıkamadıkları için okula gidemedi.

Öte yandan Midyat İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin,  su baskınlarının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu.

Ayrıca su tahliyesi için Mardin Büyükşehir Belediyesi, Midyat Belediyesi , AFAD, itfaiye ve MARSU ekipleri  mahallede önlemler alarak suyun diğer bölgelere geçmesini engellemek için çalışma başlattı. Kanalizasyon şebekesinin bağlantısı açılarak yeni yapılan yolda kanal açıldı ve suyun diğer tarafa taşınması sağlandı. Ancak yağışın fazla olması ve su yolunun yetersiz kalması su seviyesini düşürmedi.Yaşanan mağduriyet ile ilgili tepkisini dile getiren İslam Baran, "Gördüğünüz gibi millet mağdur oldu. Eşyalarımız, depolarımız, dükkânlarımız vardı içerde. Hepsi su altında kaldı. Bu yapılan yeni yolda ne bir köprü ne bir altyapı yaptılar. Kendi imkânlarımızla yolu açtık. Daha ne diyelim. Yetkililer geldi ama daha önce ilk başta yapması gerekeni şimdi yapıyorlar. Yetkililerden bir an önce bu mağduriyeti gidermelerini istiyoruz. Herkesin ne zararı olmuşsa tespit etmelerini istiyoruz. Daha önce bu yolu sadece asfalt yaptılar. Hiçbir altyapı yapmadılar. Projesinde 10 metrelik bir köprü var ama daha yapmadılar. Apartmanda insanlar mahsur kaldı. İki gündür evden çıkamıyorlar." dedi.Evi su altında kalan Mehmet Reşit  Akyüz  ise "Gece, bizim komşumuz bizi kaldırdı. Ben yatıyordum, çocuklar da yatıyordu o sırada. Evimizi su bastığını söylediler. Burası dere yatağı olmasına rağmen yol yaptılar ama ne bir kanalizasyon ne bir menfez bir köprü yaptılar. Olduğu gibi su burada birikti, evlerimiz su altında kaldı." ifadelerini kullandı.

Akyüz, yaşadığı mağduriyetlerle ilgili yetkililerle irtibata geçtiklerini ancak herkesin bir başka birime yönlendirme yaptıklarını anlattı.

Öğrencilerden Mustafa Aslan, "Aşırı yağıştan dolayı sel oldu. Gelip geçemiyoruz. Özellikle öğrenciler olarak mağdur olduk. Servisler gelip gidemiyor. Sabah, servis su nedeniyle çamura battı. Mağduruz.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler