Midyat’ta sağlık çalışanlarından eylem

Midyat’ta sağlık çalışanlarından eylem

Mardin’in Midyat ilçesinde, Devlet Hastanesinde görevli sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde eylem yaptı.

Midyat Devlet Hastanesi önünde bulunan alanda yapılan basın açıklamasına, KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

SES Midyat Temsilcisi Nimet Acar Dökümcü tarafından yapılan basın açıklamasında, 14 Mart Sağlık Haftası’nda, Sağlığımız ve haklarımız için, halkımızın sağlığı için bugün aciller dışında sağlık hizmeti üretmediklerini söyledi.

Dökümcü; “Sayın Sağlık Bakanı bu kararımızı duyunca demiş ki; ‘Her şey iyi giderken bu iş bırakmaya anlam veremiyorum.’Birlikte bir bakalım isterseniz tabloya. İyi olanı bulalım birlikte. Bakın diyerek, ‘Bizler nasıl, hangi koşullarda çalışıyoruz’ diyerek şöyle konuştu:

“Sağlıkçıların çalışma şartları bu iken, hastalarımızın sağlıklı olabilmesi mümkün mü? Kim bu şartlarda iyi sağlık hizmeti aldığını söyleyebilir? Kim ister 100.veya 150. hasta olarak muayene olmayı, hekimine güvenmediği için hastane hastane, doktor doktor dolaşmayı? İnsanüstü bir çabayla, insanlık dışı koşullarda çalışıyoruz. Çalışma koşullarımız acilen düzeltilsin. Çalışırken de emeklilikte de insanca yaşayabilecek güvenceli bir gelir talep ediyoruz. Yıllarca haftada 40 saatlik yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalıştığımız halde bugüne dek bir türlü verilemeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz.    

Bakanlığa çağrımızdır. Birinci basamakta çalışanlarına her gün yeni bir görev dayatmaktan vazgeçin. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Ocak ayı başından beri her Cumartesi günü olduğu gibi 14 Mart’ta da aile hekimlerinin ve ASM çalışanlarının nöbet direnişinin süreceğini buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Biz sağlık alanındaki tüm örgütler dayanışma içinde mücadelemizi “herkes için, alan için de veren için de sağlık” gerçekleşene dek sürdüreceğiz.”  

Eylemin ardından sağlıkçılar sessizce dağıldı.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.