Midyat'ta Satranç ve Masa Tenisi Turnuvası

Midyat'ta Satranç ve Masa Tenisi Turnuvası

Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilciliği'nin 2012- 2013 yılı faaliyet programında yer alan kurumlar arası masa tenisi ve satranç turnuvaları sona erdi. Oldukça çekişmeli geçen satranç turnuvasına 22 kişi katılırken, masa tenisi turnuvasında da 30 kişi mücadele

MARDİN-Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay ve Eğitim Bir-Sen Basın Yayın Sekreteri Erkan Erkan'ın hazır bulunduğu ödül töreninde bir konuşma yapan Altay, turnuvaya gösterilen yoğun ilgiden oldukça mutlu olduğunu ifade etti.

 

Sporda kazanmanın yanında sportmence yarışmanın da önemine değinen Altay, "Kazanmak, şampiyon olmak tabi ki çok güzel ama daha önemlisi ve daha güzeli, sporda kazanmak kadar kaybetmenin de olduğunu bilerek sportmence mücadele etmektir" dedi.

 

Turnuvanın çok zevkli ve çekişmeli geçtiğini hatırlatan Altay, şöyle konuştu."Bu yıl ki turnuvaya yoğun bir ilgi oldu. Amacımız kurumlar arasında birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamaktır. Gördüğümüz kadarıyla bu müsabakalar vesilesiyle kurumlar ve kişiler arasında kaynaşma olmaktadır. Bu da bizleri ayrıca sevindirdi. İlçedeki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere Eğitim Bir-Sen Temsilciliği olarak ağırlık vermeye çalışıyoruz. Yapılan bu etkinliklerden kişiler ve kurumlar oldukça memnun. Zaten bu müsabakaları geleneksel hale getirdik. Her yıl yapacağız. Karşılaşmalar zevkli, çekişmeli ve dostane geçiyor. Bu vesile ile böyle güzel bir etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

 

İlçede kurumlar arası diyalogun artması, sporun daha geniş kitlelere yayılması amacıyla Masa Tenisi ve Satranç Turnuvası düzenlediklerini belirten Altay, turnuvanın kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde sürdüğünü ve bu şekilde sonlandığını söyledi.

 

Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvasında Mehmet Reşat Işık birinci, Hayrettin Adam ikinci ve Mehmet Zeki Deniz üçüncü oldu. Mata tenisi turnuvasında da, Kerim Işık birinci, Mehmet Latif Gündüz ikinci ve Zekeriya İşler üçüncü oldu. Satranç turnuvasında dereceye giren katılımcılara eşofman ve spor ayakkabısı ödül olarak verildi. Satranç turnuvasında da ilk üçe giren yarışmacılara satranç takımı ve katılım sertifikası verildi. (M. Sait Başaran -İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.