Midyat’ta siyer sınavı heyecanı

Midyat’ta siyer sınavı heyecanı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Mardin’in Midyat ilçesinde de büyük bir heyecanla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından, “O'nu Oku, O'nu Yaşa” sloganıyla bu yıl altıncısı düzenlenen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na, Midyat ilçe merkezi ile mahalle ve köylerindeki 37 ayrı okulda binlerce kişi katıldı.

Günler öncesinden yapılan hazırlıklar ve tanıtımlar sonucunda Midyat’ta Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na 6 bini aşkın başvuru yapıldı. Önceki yıllara göre sınava katılımın 3 kat arttığını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi ve siyer sınavı koordinatörlüğünü yürüten Azim-Der Başkanı Samir Özhan ilgilerinden dolayı Midyat halkına teşekkür ettiklerini belirtti.

Saat 10:30’da başlayan sınava özellikle öğrencilerin büyük katılım gösterdiği görüldü.

Sınav öncesi İLKHA mikrofonuna konuşan bazı öğrenciler duygularını paylaştılar.

Sınava katılan Mustafa Akıncı “Çok mutluyum. Tatilde siyer kitabını çok okudum, kendimi güçlü hissediyorum. Bu sınavı kazanacağıma inanıyorum.” dedi.

Katılımcılardan M.Ali Acar, “Siyer sınavına girdim ve çok memnun oldum. Siyer sınavını hazırlayanlara çok teşekkür ederim. Bence bu sınavlar sürekli yapılmalı ve devamlı Peygamber Efendimizi öğrenmeliyiz. Çünkü Peygamber Efendimiz çok büyük bir insandı. Bu sınavı hazırlayan kişilere çok teşekkür ediyorum. Sınavım güzel geçti, bazı zor sorular vardı, gene de öğretici olduğu için çok memnun oldum.”  diye konuştu.

Sınav sonrasında duygularını paylaşan M.Tarık Ayyıldız, “Sınav çok güzel geçti. Hz. Muhammed’in hayatını işliyordu. Hz. Muhammed’in hayatını anlamak çok güzel bir şey.Bir şey kazanmasam da bir şeyler anladım. Sınav soruları iyiydi. Gerçekten çok güzeldi. Bir bisiklet ya da bir kol saati olsa bile yeterli benim için.” şeklinde konuştu.

Seyithan Al ise, “Sınav çok güzel geçti. Evde kitap okuyarak çok iyi hazırlandım. İnşallah birinci ya da ikinci olurum. Kendime güveniyorum.” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Çalışkan da, “Siyer sınavına katıldım. Evde hep çalışıyordum. Sınavda bazı sorular zordu ama çözdüm.” dedi.
Katılımcılardan Şehmus Akman, “Yaklaşık üç senedir bu sınava katılıyorum. Gerçekten büyük bir heyecanla, büyük bir şevkle sınava katılıyorum. Hamdolsun çok ta güzel oluyor. Allah emeği geçenlerin tamamından razı olsun. Çok ta seviniyoruz, aslında böyle sınavların her daim yapılmasını ve teşvik edilmesini istiyorum. Yaklaşık yirmi beş gün sınava hazırlık sürecim oldu. Önemli bulduğum yerleri gerek altını çizerek, gerek soru çıkararak sınava hazırlandım. Hamdolsun sınavım da güzel geçti. Allah nasip ederse niyetim umreye gitmek, eşimi ve annemi yanımda götürmek. Tabi insanlar dünyanın meşgalesinden bu tür şeyleri unutuyorlar. Ama gerçekten insan Resulullahın huzuruna çıktığı zaman, Kabe’ye gittiği zaman, elini yüzünü Kabe’ye sürdüğü zaman dünyanın ne kadar boş olduğunu anlıyor. Sınavım da iyi geçti diyebilirim. Eğer dereceler Türkiye geneli çok çok iyi değilse, Allah’ın izniyle umre kazanacağımı düşünüyorum. Yine de takdir-i ilahi.” diye konuştu.

Eğitimci Halil Deniz , “Bu sınava vesile olan herkesten Allah razı olsun. Elhamdülillah Midyat’ımızda altı binden fazla katılım olmuş. Bu bizi gururlandırdı. Resulullah aşkının, Resulullah sevgisinin bizim insanımızın kalbinde yer etmiş olması, kökleşmiş olması bizi son derece mutlu ediyor. Tabi her yaş grubundan insanların katılması önemliydi. Bu bir yarış ama hayırda, ve iyilikte yarış. Herkes kazanıyor elhamdülillah. Resulullahın hayatını öğrenmeye vesile oluyor. Tekrar gözden geçirmeye, tekrar okumaya vesile oluyor. Bizim insanımızın kurtuluş reçetesi Resulullahın hayatını takip etmektir. Takip edebilmek için onu bilmek lazım, onu tanımak lazım. İnsan tanımadığına düşman olur. Resulullahı tanıdıkça onu bildikçe onun sevgisi daha çok kalplere yerleşecek. Buna inanıyoruz. Vesile olan herkesten Allah razı olsun. Çok büyük bir iş yaptılar. Büyük bir işi başardılar. İnşallah gelecek sene çok daha fazla insan katılacak. Bu nefsi bir mesele değil, şahsi bir mesele değil, Resulullahın hayatını her insana ulaştırma gayretidir. Bu bir tevhit mücadelesidir. Bu bir dava meselesidir. Emr-i bil maruf nehy-i anil münkerdir bu. Dolayısıyla her insanın bu konuda vazifesi var, sorumluluğu var. Gençlerimizi dışarılarda görüyoruz maalesef. Sokaklarda olan, uyuşturucu müptelası olan, namazı niyazı terk eden, Kur’an okumayan insanımız varsa, bu bizim için çok büyük bir sorumluluktur. Kıyamet günü Allah bunun hesabını bize sorar. O yüzden bu tür  duyarlılıkların da oluşabilmesi açısından bu tür sınavlar bir farkındalık oluşturuyor. Bu farkındalığın ruhlarımızda aks etmesi, ruhumuzda cereyan etmesi gerekir. Tekrar herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Yapılan siyer sınavı ile ilgili konuşan Azim-Der Başkanı Samir Özhan, Midyat’ta Peygamber Efendimize olan aşkın yıldan yıla çoğaldığını belirterek,“ Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı Azim-Der olarak 2017 yılı siyer sınavını 37 noktada gerçekleştirdik. İstatistiklere baktığımız zaman 2016 yılında katılan kişi sayısı 2 bin 700 iken, 2017 de ise 6 bin 100 oldu. Geçen sene 12, bu sene 37 nokta ve 320 salonda sınavı gerçekleştirdik. Köylerde ise geçen yıl 8, bu sene ise 28 köyde sınav yaptık.” şeklinde konuştu.

Kış şartları nedeniyle köylerine gidemedikleri için sınava giremeyen Peygamber âşıklarından özür dilediklerini belirten Özhan, sınavda emeği geçen bulunan üye ve gönüllülerine, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, teveccüh gösteren Midyat halkına da minnettar olduklarını ifade etti.

İLKHA
 

























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.