Midyat’ta 'Trafik Haftası’ etkinlikleri

Midyat’ta 'Trafik Haftası’ etkinlikleri

Mardin’in Midyat İlçesinde ‘2-10 Mayıs Trafik Haftası’ kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ile İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı tarafından halka ve öğrencilere yönelik uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Trafik teçhizatlarının da tanıtıldığı eğitim uygulamasının yapıldığı Midyat Belediyesinin yanındaki parka  alanında, ‘Ön koltukta yolculuk eden çocuğunuzun kaza anındaki durumunu hiç düşündünüz mü?’, Emniyet kemeri sizi hayata bağlar’, ‘Alkol varsa ben yokum’ ve  ‘Hızını azalt ömrünü uzat’   dövizleri asıldı.

Trafik  eğitimi hakkında bilgi veren İlçe Emniyet Trafik Büro amiri Recai Öz, şunları söyledi:  “Trafik kurallarının uygulamalı olarak öğretilmesinin  etkili olacağını düşünerek, böyle bir çalışma yapmak istedik. Trafik kurallarını, yayaların trafikte nasıl davranması gerektiğini ve okul servislerinde uyulması gereken kuralları anlattık.  Özellikle servislerde şoförün rahatsız edilmemesi, camlardan dışarıya sarkılmaması ,okul geçitlerinde nasıl davranılması gerektiğini uygulamalı olarak anlattık. Temennimiz bu bilgiler ışığında sorunsuz bir trafik kültürü kazanabilmektir.” dedi.   (Süleyman Tunç -İLKHA)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.