Midyat'ta Yediemin parklarında yüzlerce araç çürümeye terk edildi

Midyat'ta Yediemin parklarında yüzlerce araç çürümeye terk edildi

Mardin'in Midyat ilçesindeki yediemin parklarında sahipleri tarafından alınmayan ve satış ihalesi yapılmayan yüzlerce aracın parklarda bekletilerek çürümeye bırakılması park sahiplerini mağdur ediyor.

Midyat'taki yediemin araç park sahipleri yıllardır alınmayan araçlar nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek yetkili kurumların araçların satış ihalesi ve hurdaya ayrılması işlemlerini hızlandırmaları talebinde bulundu.

Özellikle vergi (MTV), sigorta ve trafik cezaları olan araçların sahipleri söz konusu meblağları ödeyemedikleri için araçları parklarda bırakmak zorunda kalıyorlar. Bu araçların içerisinde TIR, kamyon, kamyonet, minibüs, midibüs, cip, otomobil, traktör ve motosiklet gibi araçlar bulunuyor.

6 ayı geçen araçların satışının yapılması ya da parktan çıkarılması gerektiğini söyleyen park sahipleri, 7 yıl bekletilen binlerce liralık araçların değerlerinin düştüğünü ve artık kullanılamaz hale geldiklerini söyledi.

Midyat'ın Sanayi ve Cumhuriyet Mahallelerindeki iki parkta üç yüze yakın aracın bulunduğunu, bunun karşılığının 3 trilyon lira olduğunu ifade eden park sahiplerinden Halit Gezer, milli servetin heba olduğuna dikkat çekti.

Park sahiplerinden Lokman Tüyran da araçların uzun süre alınmaması ve satılmaması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

"Araçlar parkta kaldığı sürece hem bize ülke ekonomisine zarardır"

Parklarında araç koyacak yer kalmadığını ve işlemler yapılmadığı için giderlerini artık karşılayamadıklarını belirten park sahiplerinden Lokman Tüyran, şöyle konuştu:

"Bizim otopark sahipleri olarak mağduriyetimiz, araçlar burada uzun süre kaldığı zaman çalıştırdığımız işçilerin ücretini ödemede sıkıntı yaşıyoruz. Araçlar burada kaldığı sürece ülke ekonomisine de zarar oluyor. Araçlar zamanında çıkarılsa ekonomiye daha iyi katkı sağlar. Biz de rahatlamış oluruz. Araçlar kaldığı zaman yerimiz daralıyor. İhale çıkıp satış yapılırsa yerimiz açılır. Burada 6-7 yıllık duran araçlar var. Araçlar hem eskiyor ve değeri düşüyor. Tüm aksamlarının durumu kötüye gidiyor."

"Yetkili kurumlar işlemleri hızlandırmalı"

Araçların satış ve hurdaya ayrıma işlemlerinin yetkili kurumlarca hızlandırılması gerektiğini ifade eden Tüyran, "Yetkililerden süresi geçmiş araçların satışlarını yapmalarını istiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olsalar memnun oluruz. Araçlar kaldıkça değeri düşüyor. İlk geldikleri zamanki değerlerinin yarısına düşüyor. Bu bizim için de ülke içinde kötü bir durum. Bu araçlar milli servet sayılır. Bir milyon liraya yakın değerde araç var burada. İlgili kurumlardan sesimizi duymalarını istiyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler